Aanscherping lockdown

15-12 Lees meer over onze maatregelen vanwege de nieuwe lockdown tegen het coronavirus. Onze audiologische centra blijven de zorg verantwoord en veilig aanbieden. Datzelfde geldt ook voor onze extramurale zorg. Lees verder voor meer informatie over onze maatregelen.

Wij volgen uiteraard de richtlijnen van de overheid om onze dienstverlening zo veilig mogelijk te houden voor u en onze medewerkers.. Hier vind je alle informatie over onze maatregelen en delen we informatie en tips.

Audiologische centra en behandellocaties blijven open

Onze audiologische centra blijven de zorg verantwoord en veilig aanbieden. Dat geldt ook voor onze zorg en behandeling Uiteraard nemen wij alle voorzorgen in acht en volgen wij nauwgezet de richtlijnen van de overheid.

ONDERWIJS

Vanaf 16 december tot en met vrijdag 15 januari bieden wij geen onderwijs op school maar op afstand (digitaal), om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij volgen hierbij de richtlijnen van de overheid.

Wonen & Dagbesteding

  • Onze dagbesteding blijft doorgaan. Het dagbestedingsprogramma wordt (zoveel als de bezetting dat toelaat) aan huis georganiseerd. Dagbesteding voor externe cliënten op Atelier en WEB blijven doorgaan. In sommige gevallen worden maatwerkafspraken gemaakt met cliënten, ouders en vertegenwoordigers.
  • Bewoners die werken vanuit de WSD blijven werken zolang dit geen gevaar oplevert voor henzelf of voor kwetsbare medebewoners.
  • Logeren kan in principe doorgang vinden. Per locatie worden maatwerkafspraken gemaakt met cliënten en ouders vertegenwoordigers.  

Kennisevenementen

Momenteel organiseren wij geen fysieke bijeenkomsten. Een aantal kennisevenementen vindt online plaats. Raadpleeg hiervoor onze agenda.  Meer informatie vind je op je website van de rijksoverheid.

Handleiding: veilig omgaan met online hulpverlening

Door corona is er meer online contact met leerlingen, cliënten en ouders Kentalis heeft een handleiding om beeldcommunicatie en chat goed in te leren zetten.

Deze informatie is ook beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal. Bekijk de video.

Eenvoudige uitleg corona situatie

Door het coronavirus zijn er veel dingen veranderd. We vermijden druktes, houden anderhalve meter afstand en zijn scherp op het voorkomen van besmetting. De overheid heeft video's en tv-spots over het coronavirus in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Hoe leg je aan een kind uit wat er aan de hand is?