Corona

Update: 18 februari 2022

Ondanks dat het aantal coronabesmettingen nog hoog is, gaat Nederland weer open. Kentalis volgt de richtlijnen van de overheid. Uiteraard nemen wij alle voorzorg in acht. Met ingang van 18 februari zijn de quarantaineregels versoepeld. De isolatieduur is verkort van 7 dagen naar 5 dagen (indien 24 uur klachtenvrij). De overige regels rondom testen en quarantaine blijven hetzelfde: iedereen gaat nog steeds in isolatie na een positieve test.

Audiologische centra en behandellocaties

Onze audiologische centra blijven de zorg verantwoord en veilig aanbieden. Dat geldt ook voor onze zorg en behandeling. In de gangen bij de audiologische centra is het dragen van mondkapjes verplicht naast het houden van 1,5 meter afstand. Op onze andere behandellocaties is het advies om een mondkapje te dragen als het druk is en geen afstand gehouden kan worden. 

Onderwijs

Ouders, verzorgers en andere externen zijn weer welkom op school (met mondkapje op drukke plekken waar geen afstand kan worden gehouden). We blijven werken met zelftesten. Deze worden door de scholen beschikbaar gesteld. Ook voor de onderbouw, bijvoorbeeld voor ouders voor wie de zelftesten door een smalle beurs niet betaalbaar zijn. Bekijk ook dit informatiefilmpje voor ouders in NGT.

Wonen & Dagbesteding

  • De quarantaineperiode gaat van 7naar 5 dagen, mits men 24 uur geen klachten heeft. Heeft men na 5 dagen nog milde klachten met koorts, dan wordt de isolatieperiode verlengd naar 10 dagen.
  • Het ontvangen van bezoek kan nog steeds op het eigen appartement, hiervoor zijn geen beperkingen meer.
  • Logeren: tot en met de carnavalsvakantie (t/m 6 maart 2022) blijven de bubbels voor logeren gehandhaafd.
  • Mondkapjes blijven verplicht op de woon- en dagbestedingslocaties.

Kennisevenementen

Wij organiseren momenteel zowel online als fysieke kennisevenementen. Raadpleeg onze agenda. We pakken onze kennisevenementen verantwoord en veilig op. Wij passen onze maatregelen aan op de richtlijnen van het RIVM en GGD.

Meer informatie

Ondanks de versoepelingen moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft verstandig om de dingen te blijven doen die de verspreiding van het virus beperken. Dat betekent:

  • handen wassen
  • hoesten en niezen in de elleboog
  • geen handen schudden
  • afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is
  • voldoende frisse lucht
  • testen bij klachten

Meer informatie vind je op je website van de rijksoverheid.