Corona & lockdown

Update: 5 februari 2021

Onze audiologische centra en onze extramurale zorg blijven onderzoek en zorg verantwoord en veilig aanbieden tijdens de lockdown. Onze scholen zijn binnen de geldende richtlijnen vanaf 8 februari weer open. Lees verder voor meer informatie.

Wij volgen uiteraard de geldende richtlijnen van de overheid om onze dienstverlening zo veilig mogelijk aan te bieden. Hier vind je alle informatie over onze maatregelen en delen we informatie en tips.

Audiologische centra en behandellocaties blijven open

Onze audiologische centra blijven de zorg verantwoord en veilig aanbieden. Dat geldt ook voor onze zorg en behandeling Uiteraard nemen wij alle voorzorgen in acht en volgen wij nauwgezet de richtlijnen van de overheid.

ONDERWIJS

Vanaf 8 februari zijn onze scholen weer open en geven wij fysiek les. Het onderwijs passen wij aan conform de richtlijnen van de overheid, zoals onder andere strengere quarantaineregels en het dragen van mondkapjes, bijvoorbeeld op de schoolgangen.

Wonen & Dagbesteding

  • Onze dagbesteding blijft doorgaan. Het dagbestedingsprogramma wordt (zoveel als de bezetting dat toelaat) aan huis georganiseerd. Dagbesteding voor externe cliënten op Atelier en WEB blijven doorgaan. In sommige gevallen worden maatwerkafspraken gemaakt met cliënten, ouders en vertegenwoordigers.
  • Bewoners die werken vanuit de WSD blijven werken zolang dit geen gevaar oplevert voor henzelf of voor kwetsbare medebewoners.
  • Logeren kan in principe doorgang vinden. Per locatie worden maatwerkafspraken gemaakt met cliënten en ouders vertegenwoordigers.  

Kennisevenementen

Wij organiseren alleen online kennisevenementen. Raadpleeg hiervoor onze agenda.  Meer informatie vind je op je website van de rijksoverheid.

Handleiding: veilig omgaan met online hulpverlening

Door corona is er meer online contact met leerlingen, cliënten en ouders Kentalis heeft een handleiding om beeldcommunicatie en chat goed in te leren zetten.

Deze informatie is ook beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal. Bekijk de video.

Eenvoudige uitleg corona situatie

Door het coronavirus zijn er veel dingen veranderd. We vermijden druktes, houden anderhalve meter afstand en zijn scherp op het voorkomen van besmetting. De overheid heeft video's en tv-spots over het coronavirus in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Hoe leg je aan een kind uit wat er aan de hand is?