‘Barry leerde praten bij de vroegbehandeling’

Barry heeft TOS

Barry (4) is altijd vrolijk en vertelt graag verhaaltjes. “Dat was twee jaar geleden heel anders”, vertellen zijn ouders Dennis en Anke. “Gelukkig hebben we hulp gezocht.”

“Toen Barry twee jaar was, werd hij steeds meer gefrustreerd. Hij had woedeaanvallen als hij zich niet begrepen voelde. Heel erg om te zien bij je kindje. Hij kwam niet uit zijn woorden en wij begrepen hem vaak niet goed. Via de logopedist en het ziekenhuis kwamen we uit bij Kentalis. Ze zagen dat hij qua praten een laag niveau heeft, maar alles wel begrijpt en goed kan luisteren.

Wij wilden hem helpen en stonden overal voor open. Gelukkig kon hij snel naar een vroegbehandelingsgroep. Even waren we bang dat het te intensief zou zijn voor hem. Hij was nog zo jong en ‘behandeling’ klinkt zo heftig. Maar hij vond het géwéldíg. Ze oefenden de letters met hem, op een heel speelse manier. Ook kregen wij tips van de begeleiders, zodat we thuis met hem aan de slag konden.

We hebben geleerd om mee te gaan met zijn spel en dan te benoemen wat hij doet. We zagen elke maand verbetering, het heeft enorm geholpen. Hij heeft er echt leren praten. Barry zit nu in groep een van de basisschool en kan heel goed meekomen. Daar ging het ons om. Op zijn eerste schooldag durfde hij al zijn vinger op te steken en te vertellen over zijn vakantie.”

Over onze vroegbehandeling

Bij onze vroegbehandelingsgroepen leren peuters en kleuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) communiceren. Terwijl je kind speelt, leert hij of zij nieuwe woorden, gebaren en vaardigheden.