"Ik heb fijne collega’s en kan hier mijn ideeën kwijt!"

Evelien Unkel van HR&D

Beleidsadviseur Evelien Unkel werkt nu ruim een jaar bij de afdeling HR&D van Kentalis. “Het voelt als een warm bad. De sfeer in het team, de vrijheid die ik krijg, het gevoel dat ik altijd mijn ideeën kan inbrengen en dat er echt wordt geluisterd. En natuurlijk de belangrijke maatschappelijke bijdrage die Kentalis levert. Ik vertel met trots waar ik werk!” Lees hoe het is om als beleidsadviseur te werken bij HR&D. Word jij Eveliens nieuwe collega?

Van a tot z neerzetten

Als beleidsadviseur houd ik mij bezig met het ontwikkelen van Kentalisbeleid binnen het HR-vakgebied. Dat kan voortkomen uit nieuwe cao’s, nieuwe wetgeving en interne en externe ontwikkelingen. Wij bekijken steeds wat het voor Kentalis betekent en wat er moet gebeuren. Ik krijg heel veel energie van projectmatig werken: iets echt van a tot z neerzetten. Die vrijheid krijg ik hier. Nieuw beleid of een project begint bij de initiëring en het doen van een voorstel. Na besluitvorming volgt de uitvoering, implementatie en communicatie. Beleid klinkt misschien saai, maar het vormt de basis voor het werkgeverschap binnen Kentalis. Ik houd van duidelijkheid en transparantie en dat wil ik graag meegeven. 

Uittekenen wat beter kan

Verder houd ik ook heel erg van processen. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Hoe kunnen we iets zo efficiënt mogelijk doen? Waar hebben onze zorg- en onderwijsmedewerkers behoefte aan en wat kan beter binnen de mogelijkheden die er zijn? Dat probeer ik altijd mee te nemen in mijn projecten. Ik kan dit soort ideeën hier kwijt; er wordt écht naar gekeken en geluisterd.

Samen werken

Onze hele afdeling bestaat nu uit circa 40 collega’s. Ik ben onderdeel van het expertiseteam en daarnaast is er een HR-adviesteam voor zorg, een HR-adviesteam voor onderwijs en een recruitmentteam. Het afgelopen jaar zijn er veranderingen in gang gezet die bijdragen aan de optimalisatie van de HR-dienstverlening binnen Kentalis. We zoeken nu verschillende collega’s, omdat we werken aan een nog steviger fundament. Om samen nog beter te kunnen bouwen aan de uitdagingen die er liggen, zoals de arbeidsmarktkrapte en het verbinden en laten groeien van medewerkers. Ik vind het mooi dat Kentalis zo bezig is met werkgeverschap en HR daarin een belangrijke rol speelt. 

Warm bad en boeiend werk

Ik heb voor Kentalis gekozen vanwege de maatschappelijke bijdrage die we als organisatie leveren. Die vind ik heel mooi. Zorgen dat een bijzondere doelgroep zo goed mogelijk kan meedoen aan de samenleving. Het mensgerichte spreekt mij aan en past bij me. Ik heb ook heel fijne collega’s. Mijn eerste jaar is voorbij gevlogen en vanaf dag één was het een warm bad. Ik voelde mij meteen heel erg welkom en dat heb ik nog steeds. Ik vind het ook heerlijk om te werken in een groot team van specialisten. We doen het samen en zijn ook op een fijne manier kritisch naar elkaar. Verder ervaar ik hier veel vrijheid en kun je je werk zelfstandig doen en indelen. We werken voor een deel thuis, maar zorgen dat we elkaar wel regelmatig zien en met het expertiseteam maken echt tijd vrij om kennis te delen en te brainstormen.

Collega’s gezocht

Wij zoeken enthousiaste en gezellige nieuwe collega’s die zin hebben om hun kennis en kunde in te zetten en samen verder te bouwen. Het schakelen tussen verschillende stakeholders is hierbij belangrijk, want je hebt bij Kentalis met verschillende sectoren te maken. Wat voor onderwijs belangrijk is, hoeft voor zorg niet zo te zijn. Dat vraagt wat, maar door die diversiteit van de organisatie en de complexe vraagstukken is het werk hier heel erg boeiend!

Word jij Eveliens collega? Bekijk hier de vacatures bij HR&D.