Als taal geen feestje is

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een veelvoorkomende stoornis. De kans is dan ook groot dat je als zorg- of onderwijsprofessional te maken krijgt met kinderen of jongeren met TOS, bijvoorbeeld in de klas of groep. Zij hebben vaak specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften.  Wat is TOS? En wat kan je doen om een kind of jongere met TOS te ondersteunen?

Pento, UMCG, Hanzehogeschool Groningen en Kentalis slaan de handen ineen voor een symposium over TOS: 'Als taal geen feestje is’. 

  • datum: donderdag 25 januari 2024
  • tijd: van 14.30 - 18.00 uur (inloop 14.00 uur)
  • locatie: UMCG, Hanzeplein 1, Groningen

Tijdens dit symposium krijg je meer inzicht in wat TOS is en laten we zien waar mensen met TOS tegenaan lopen in verschillende leeftijdsfasen. Ook krijg je praktische handvatten aangeboden.

Aankondiging ATGFI 2024

Voor wie

Het symposium richt zich op professionals in zorg en onderwijs: logopedisten, leerkrachten, 
intern begeleiders, pedagogisch medewerkers kinderopvang, huisartsen, (jeugd-)artsen, medewerkers van wijkteams, etc. Accreditatie wordt aangevraagd voor logopedisten.

Voorinschrijven kan nu!

Wil je een uitnodiging ontvangen? Dat kan door een voorinschrijving in te vullen. Je ontvangt dan later dit jaar het volledige programma en een registratielink voor definitieve inschrijving.