Bijeenkomst - Beleven is begrijpen

13 jun

Wil je ervaren hoe het is om een taalontwikkelingsstoornis (TOS) te hebben? of hoe het is om slechthorend te zijn? Kom naar de bijeenkomst beleven is begrijpen!

Locatie
Eindhoven
Adres
Castiliƫlaan
8
5629 CH
Eindhoven
Aanvangsdatum
Aanvangstijd
19:15
Einddatum
Eindtijd
22:00
Evenement
workshop
Kosten
Gratis

Ken je in jouw familie of omgeving een kind waarbij er sprake is van een (vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS)? Of ken je juist iemand die slechthorend is? En wil je zelf ervaren wat een TOS is of hoe het is om slechthorend te zijn? Ervaren zegt namelijk veel meer dan alleen het uitleggen van theorie.

Wat betekent dit voor het kind, voor de ouders en voor jou? Bij Kentalis vinden we het belangrijk om ook het netwerk rondom het kind te betrekken. Tijdens de bijeenkomst Beleven is begrijpen kun je daarom zelf ervaren hoe het is om een TOS te hebben of hoe het is om slechthorend te zijn.

Programma

We vertellen wat een TOS is en wat het betekent om slechthorend te zijn. Maar we willen je dit vooral ook laten ervaren. Je kunt kiezen uit twee workshops. 

TOS-beleving
Tijdens deze workshop kun je zelf ervaren wat het betekent om moeite te hebben met taal, waardoor communiceren niet vanzelfsprekend is. Hierdoor wordt het eenvoudiger om je in te leven in het kind en begrijp je welke moeilijkheden het kind ervaart in het contact met anderen.
 
Ervaar hoe het is om slechthorend te zijn 
Tijdens deze workshop ervaar je hoe het is om slechthorend te zijn. Welke belemmeringen en obstakels iemand die slechthoren is in het dagelijks leven ervaart. En wat je kunt doen om het contact en de communicatie met iemand die slechthorend is te verbeteren.

  • 19:15 uur Inloop
  • 19:30 uur Wat is een TOS en wat betekent het om slechthorend te zijn?
  • 20:00 uur Pauze
  • 20:15 uur Workshops
  • 21:45 uur Afsluiting

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor iedereen (familie, vrienden, kennissen, professionals) die in zijn/haar omgeving een kind kent met (een vermoeden van) een TOS of een kind dat slechthorend is en zelf wil ervaren hoe dit is. 

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Saskia Bon via 06 10 00 70 94 of venkbemiddelpunt@kentalis.nl.