Feest: 60 jaar Wereld Dovendag!

Zaterdagmiddag 29 september 2018 op feestlocatie De Neushoorn in Leeuwarden is het voor de 60e keer Wereld Dovendag! Je vindt hier een informatiemarkt, dove ondernemersmarkt, er zijn workshops, lezingen en diverse activiteiten voor jong en oud. De dag wordt afgesloten met een spetterende MuteSounds party.

60 jaar Wereld Dovendag, en nu? 

De Nederlandse dovengemeenschap mag trots zijn op wat er de afgelopen jaren is bereikt. Dat er steeds meer dove ondernemers zijn bijvoorbeeld. En dat onze toegang tot de maatschappij en media aanzienlijk is verbeterd. Veel doven zijn tegenwoordig autonoom, zelfredzaam en zichtbaar in de maatschappij. Men kan niet meer om ons heen! Een jubileum is een mooie gelegenheid om onze successen te vieren, maar ook een moment om stil te staan bij de toekomst. Wat betekenen huidige maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de opkomst van een cochleair implantaat (CI), voor onze gemeenschap? Dove kinderen in het regulier onderwijs zorgt er ook voor dat de dovengemeenschap verandert. Hoe gaan we hiermee om?

MuteSounds party

Zestig jaar WereldDovenDag kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder een feestje. Daarom wordt er in de avond een groot feest georganiseerd door MuteSounds! Denk aan: Keiharde bass op een legendarische trilvloer, vette Dj’s, visuals en heel veel leuke mensen! Tickets (€10,-) zijn binnenkort verkrijgbaar via de website van de feestlocatie, De Neushoorn.

Programma

Op de 60e editie van Wereld Dovendag staan er drie onderwerpen centraal; taal, cultuur en gemeenschap. Er zijn lezingen over deze onderwerpen. Als publiek wordt je betrokken en uitgedaagd na te denken over hetgeen dat is verteld. Verder zijn er activiteiten voor jong en oud en kun je kennismaken met dove ondernemers en organisaties. Ook wordt de bekende jaarprijs Dovenschap uitgereikt! 

10.30 - 17.00 uur Programma Wereld Dovendag
21.00 - 03.00 uur MuteSounds party

Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden is niet voor niets de locatie van Wereld Dovendag 2018.  Dit jaar is Leeuwarden namelijk Culturele Hoofdstad van Europa. In de laatste week van september worden er in heel Leeuwarden diverse activiteiten gepland voor doven en slechthorenden en HOOR Friesland heeft Dovenschap gevraagd om deze editie Wereld Dovendag in Leeuwarden te organiseren. Meer informatie over alle projecten die Leeuwarden dit jaar organiseert? Check dan de website: www.hoorlf2018.nl

Wereld Dovendag wordt georganiseerd door Dovenschap, Hoor Friesland en 125Procent.