Informatiemiddag over tinnitus

Heb je tinnitus en wil je meer informatie? Kno-artsen van Ziekenhuis Rijnstate en het audiologisch centrum van Kentalis in Arnhem organiseren speciale informatiebijeenkomsten over dit onderwerp.

Verlichten tinnitusklachten

Tinnitus (oorsuizen) komt bij heel veel mensen voor. Er zijn maar weinig mensen die weten wat tinnitus precies is, hoe het kan ontstaan en wat de gevolgen kunnen zijn. Uit de praktijk blijkt dat tinnitus vaak niet medisch te verhelpen is, dit dient echter eerst door de kno-arts onderzocht te worden. Bij blijvende tinnitusklachten kunnen problemen in het persoonlijk en auditief functioneren ontstaan. Als dit bij jou het geval is, kunnen wij je helpen om deze klachten te onderzoeken en zoveel mogelijk te verlichten. Ook kun je leren omgaan mét deze klachten.

Informatiemiddag over tinnitus

Tijdens de informatiemiddag krijg je uitgebreide informatie van een kno-arts, een audioloog en een psycholoog over tinnitus; de medische- en audiologische achtergrond, de mogelijkheden tot verlichting van de klachten en de training ‘Leren omgaan met tinnitus’ komen aan de orde. Zo kom je meer te weten over de mogelijke oorzaak van de tinnitus, de gevolgen van deze vervelende aandoening en hoe je hiermee kunt omgaan. Tijdens de pauze ben je in de gelegenheid om met andere bezoekers tips en ideeën uit te wisselen. Daarnaast hoor je meer over onze behandelmogelijkheden en kun je aangeven of je eventueel verdere hulp wenst.

Meer informatie

De informatiemiddagen vinden plaats in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Het bijwonen van zo’n informatiebijeenkomst is kosteloos en vrijblijvend. Je mag ook een introducé(e) meebrengen. Aanmelding vooraf is wel noodzakelijk.

De laatste bijeenkomst van de vijf is gepland op woensdag 11 december van 16:00 uur tot 17:30 uur.

Rijnstate Ziekenhuis