Inloopmiddag - Kentalis Tine Marcusschool en Taaltrein

Vroegbehandeling en onderwijs voor kinderen met TOS

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten. Het is van groot belang dat kinderen met een vermoeden van TOS zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en passende begeleiding of behandeling krijgen.

Voor kinderen met TOS biedt Kentalis vroegbehandeling op de Taaltrein en speciaal onderwijs op de Tine Marcusschool, aan de Laan van de Eekharst in Emmen. De Taaltrein is onlangs verhuisd en sinds januari 2023 gestart op deze locatie. Maak kennis met ons en wandel gerust binnen tijdens deze inloopmiddag.

Programma

Om 15.30 en 16.30 uur bieden we verschillende gratis workshops. Je kunt kiezen uit:

  • korte TOS-beleving
  • TOS-signalering
  • uitleg over het proces van aanmelden bij Kentalis
  • uitleg over de mogelijkheden van ambulante begeleiding binnen onderwijs

Verder geven we een inkijkje van een dag op de Tine Marcusschool. En zijn er stands met informatie en materialen: over het taalprogramma van Kentalis, Spelend Leren Communiceren, Sensorische Informatieverwerking, Totale Communicatie, Nederlands met Gebaren, oudercursussen en ander systeemgericht aanbod, etc. Wil je graag zeker zijn van een plekje bij een workshop? Dan kun je je voor dit onderdeel apart aanmelden via een online aanmeldformulier. Vol = vol.

Meer informatie

Kun je bovenstaande datum niet aanwezig zijn, maar wil je wel graag meer informatie of een workshop/ voorlichting over TOS? Neem gerust contact op met Ruth Hulshof, T 06 57 34 38 26, E r.hulshof@kentalis.nl.