Inloopmiddag Kentalis Tine Marcusschool en Taaltrein Emmen

Tijdens deze middag geven we een inkijkje van een dag op de Kentalis Tine Marcusschool en de Taaltrein (vroegbehandeling). Maak kennis met ons en meld je gratis aan!

Vroegbehandeling en onderwijs voor kinderen met TOS

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten. Het is van groot belang dat kinderen met een vermoeden van TOS zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en passende begeleiding of behandeling krijgen.

Programma

Tijdens deze middag geven we uitleg over het proces van aanmelden bij Kentalis en over de mogelijkheden van ambulante begeleiding binnen onderwijs van Kentalis. Verder zijn er stands met informatie en materialen: over het taalprogramma van Kentalis, Spelend Leren Communiceren, Sensorische Informatieverwerking, Totale Communicatie, Nederlands met Gebaren, oudercursussen en ander systeemgericht aanbod, etc. Rond 15.30 en 16.30 uur bieden we een tweetal gratis workshops:

  • TOS-beleving
  • TOS-signalering

Aanmelden

Voor deze gratis inloopmiddag vragen we je aan te melden. Dat kan online. Hier kun je eventueel ook je keuze voor (één van) de twee workshops aangeven. Voor de workshops geldt een maximum aantal inschrijvingen. Wees op tijd want vol = vol.

Meer informatie

Lees op onze website meer over de behandeling en onderwijs van kinderen met TOS.

Kun je bovenstaande datum niet aanwezig zijn, maar wil je wel graag meer informatie of een workshop/ voorlichting over TOS? Neem gerust contact op met Ruth Hulshof, T 06 57 34 38 26, E r.hulshof@kentalis.nl.