Inloopspreekuur doofblindheid: ervaar zelf om slecht te horen én te zien

Wil je zelf ervaren hoe het is om slecht te horen én te zien? Dat kan woensdag 11 september in de Openbare Bibliotheek van Zoetermeer.  

Inloopspreekuren

Tijdens de eerdere inloopspreekuren waren de belangstellenden, van jong tot oud, vooral onder de indruk van het zelf beleven van doofblindheid, waaronder het dragen van een bril die erg slecht zicht geeft. Ook het moeten voelen van voorwerpen in plaats van zien zorgde voor reacties; men besefte wat de impact is van de combinatie doof en blind zijn. 

In het Forum Zoetermeer houden diverse organisaties en verenigingen inloopspreekuren waarin laagdrempelig informatie gegeven wordt. De bezoekers kunnen gewoon binnenlopen. Kentalis maakt van de gelegenheid gebruik door dit jaar drie inloopspreekuren te organiseren, waarin laagdrempelig informatie wordt gegeven over doofblindheid.

Wat is doofblindheid?

Doofblindheid betekent niet dat iemand helemaal doof en blind is, ook bij slecht zien en horen is er sprake van doofblindheid. Door de bezoekers te laten ervaren wat het kan betekenen om doofblind te zijn, wordt er meer bekendheid gegeven aan wat doofblindheid is.