Kenniscafé - Beleven van een gehoorbeperking en de sociaal-psychische gevolgen

Wat betekent het om niet goed te horen? Welke inspanning moet je leveren om de informatie te horen en te begrijpen? Hoe is het als anderen jou niet begrijpen of als jij hen niet begrijpt? Ervaar het zelf!

Tijdens dit kenniscafé staat het beleven van een gehoorbeperking centraal en welke gevolgen dit kan hebben voor de ontwikkeling van het kind. Er is aandacht voor de werking van het gehoor, voor de gevolgen op gebied van taal, emoties en gedachten, én er wordt samen nagedacht over tips en adviezen voor het kind en zijn/haar omgeving.

Programma

  • 19:15 uur Inloop en koffie of thee
  • 19:30 uur Slechthorend belevingscircuit door Riet Dirks, kindtherapeut bij Kentalis en Loura van Amelsfort, orthopedagoog ben behandelcoördinator bij Kentalis
  • 21:00 uur Vragen en opmerkingen

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je digitaal aanmelden tot en met 6 oktober. Meld je snel aan want er is een maximum aantal deelnemers. Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen via venkbemiddelpunteindhoven@kentalis.nl.

Verhinderd maar wel geïnteresseerd?

Deze workshop wordt herhaald op 10 oktober. Wil je meer weten over slechthorendheid of taalontwikkeling? Wij organiseren op al onze locaties met regelmaat workshops. De aankondiging vind je in het evenementenoverzicht.