Kenniscafé 'Ervaar een beperking in horen én zien (doofblindheid)'

Je gaat ervaren hoe het is om een beperking te hebben in horen én zien en wat dat betekent in het dagelijks leven en in de omgang met andere mensen.
Hoe is het om doof of slechthorend te zijn. Hoe is het om slechtziend of blind te zijn. Hoe is het om een beperking van beide zintuigen gecombineerd te hebben en welke vormen zijn er.
Je krijgt theorie en praktijk aangeboden. Door middel van de aangeboden theorie leer je welke beperkingen er zijn.

Door middel van oefeningen ervaar je hoe dit is en voelt. Wat zijn de consequenties, waar loop je (letterlijk) tegenaan. Welke obstakels kom je tegen. Welke tips horen daarbij. Wat kun je doen om mensen te helpen deze obstakels te overwinnen.

Je hebt geen voorkennis nodig. Nieuwsgierigheid en interesse in een beperking in horen én zien is voldoende. Heb je wel ervaring en heb je vragen, dan ben je hier ook op de juiste plek.
Na deze bijeenkomst weet je wat het is om een beperking te hebben in horen én zien. Je kunt je inleven in de doelgroep en je weet welke mogelijkheden er zijn als er behoefte is aan ondersteuning.
Het kenniscafé wordt gegeven door professionals met ruime ervaring in het werken met mensen met een beperking in horen én zien.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 27 februari digitaal aanmelden via deze link. Aan deelname zijn geen kosten
verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in!
Heb je op voorhand vragen, dan kun je deze op het inschrijfformulier vermelden.

Verhinderd maar wel geïnteresseerd?

Er worden meerdere kenniscafés per jaar gegeven. Mocht dit kenniscafé vol zitten of ben je verhinderd, dan kun je een mail sturen naar doofblindheid@kentalis.nl, zodat we je kunnen informeren wanneer het volgende kenniscafé is.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met doofblindheid@kentalis.nl.

Accreditatie

Accreditatie is niet van toepassing.