Kenniscafé over totale communicatie

08 mrt

Maak kennis met het onderwerp 'totale communicatie voor (jong)volwassenen met een auditieve en/of communicatieve en verstandelijke beperking. Ontdek hoe je totale communicatie inzet om het contact en de interactie te verbeteren. Dit kenniscafé is speciaal voor logopedisten, huisartsen, jeugd- en KNO-artsen.

Locatie
Kentalis Signis
Adres
Herman de Manstraat
1
1069 BX
Amsterdam
Aanvangsdatum
Aanvangstijd
15:30
Einddatum
Eindtijd
18:30
Evenement
kenniscafe
Kosten
gratis
Voor
Speciaal voor logopedisten, huisartsen, jeugd- en kno-artsen.

Voor adolescenten en (jong)volwassenen met een auditieve-/communicatieve en verstandelijke beperking (ACVB) is het lastig om contact te maken, te communiceren en om spraak te begrijpen. Omgekeerd is het voor hulpverleners, vrienden en familie niet eenvoudig om hen te begrijpen.

In dit Kenniscafé maak je kennis met het onderwerp totale communicatie voor de doelgroep adolescenten en (jong)volwassenen met een auditieve-/communicatieve en verstandelijke beperking. Ontdek hoe je totale communicatie kan inzetten om het contact en de interactie te verbeteren.

Tijdens de interactieve workshops vertellen we aan de hand van casuïstiek en praktische voorbeelden hoe je communicatie kan afstemmen met jouw cliënt. Ook ga je zelf ervaren hoe het is om een communicatieve beperking te hebben.

Na de workshops heeft u globale inzichten in:

  • Workshop 1: inzet van middelen en materialen om te kunnen aansluiten bij het communicatieniveau van je cliënt. Deze workshop wordt gegeven door Merel Egtberts en Debora Acquoy.
  • Workshop 2: inzet van beeldmateriaal en beeldcoaching om meer inzicht te krijgen in de communicatie van je cliënt. Deze workshop wordt gegeven door Ingeborg Snel.

Programma

15.30 - 15.45 uur Binnenkomst/inloop
15.45 - 15.55 uur Welkomstwoord
15.55 - 16.25 uur Plenaire lezing door Debora Acquoy
16.30 - 17.15 uur Workshopronde 1
17.15 - 17.30 uur Pauze
17.30 - 18.15 uur Workshopronde 2
18.15 - 18.30 uur Afsluiting

Aanmelden

Aanmelden voor dit gratis kenniscafé kan tot maandag 5 maart via onze website www.kentalis.nl/evenementen. Wij hebben accreditatie aangevraagd voor logopedisten ADAP en voor (Jeugd-)(KNO-)artsen ABAN.

Verhinderd maar wel geïnteresseerd?
Kun je niet naar het kenniscafé komen, maar ben je wel geïnteresseerd? Kentalis biedt (zonder extra kosten) een presentatie op locatie. Stuur je verzoek voor een kenniscafé naar venkregiowest@kentalis.nl.
Of bel naar 0800 53 68 25 47.