Kenniscafé Participeren met TOS

Ongeveer vijf procent van de kinderen en jongeren heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Werk je met kinderen of jongeren, dan is de kans dus groot dat je in aanraking komt met iemand die TOS heeft. Je wilt je leerling of cliënt dan zo goed mogelijk ondersteunen, zodat hij of zij optimaal kan meedoen, bijvoorbeeld in de klas. Dit begint bij het hebben van kennis van TOS. Tijdens deze voorlichting leggen we uit hoe je TOS kunt herkennen en welke impact TOS kan hebben op de sociaal-emotionele ontwikkeling, de cognitieve ontwikkeling en het gedrag van een kind of jongere.

Wat is TOS?

TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 22 juni digitaal aanmelden via deze link of onderstaande aanmeldknop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bemiddelpunt Voorlichting en Kennisoverdracht (V&K) van Kentalis Eindhoven via VenKbemiddelpuntEindhoven@kentalis.nl