Kenniscafé Taaltrein Dokkum

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS), een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

Wees welkom!

Voor kinderen met TOS biedt Kentalis in Dokkum vroegbehandeling op de Taaltrein. Maak kennis met ons en geef je op voor dit gratis kenniscafé, bedoeld voor professionals die dagelijks werken met peuters / kleuters.

Programma

19.00 uur: Inloop

19.15 - 19.45 uur: TOS beleving: ervaar waar een kind met TOS tegenaan loopt.

20.00 - 21.00 uur: Ondersteunend tekenen.

Tussendoor is er deze avond ruimte om elkaar te ontmoeten. We beantwoorden graag je vragen en hebben informatie over bijvoorbeeld het taalprogramma van Kentalis, Floorplay, Sensorische Informatieverwerking, Totale Communicatie, NmG, het aanmelden en doorverwijzen naar Kentalis (zorg en onderwijs), etc.

Aanmelding en informatie

Je bent van harte welkom om deze informatieve en inspirerende avond bij te wonen. Aanmelden kan online via dit formulier.
Heb je een vraag over dit kenniscafé? Neem dan contact op met Ans Woudt-Spijksma, E-mail a.woudt@kentalis.nl.


Lees op onze website meer over de behandeling van jonge kinderen met TOS: www.kentalis.nl.