Kenniscafé Taaltrein Emmen Vroegbehandeling voor kinderen met TOS

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis (TOS). TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten en/of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt anders dan bij leeftijdsgenoten. Het is van groot belang dat kinderen met een (vermoeden van) TOS zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en passende begeleiding of behandeling krijgen. 
Voor jonge kinderen (2,5 - 5 jaar) met een (vermoeden van) TOS biedt Kentalis vroegbehandeling aan op deTaaltrein in Emmen.

Programma

Wij bieden twee verschillende workshops aan:
• TOS beleving 
• TOS signalering 
Beide workshops worden twee keer aangeboden, zodat iedereen beide workshops kan volgen.

Na deze workshops heb je basale kennis over de taalontwikkeling bij jonge kinderen. Ook leer je de signalen van TOS herkennen en weet je welke stappen je kunt zetten bij het signaleren van TOS. Daarnaast beleef je hoe het is om niet uit je woorden te komen en hoe het zou kunnen voelen als je niet begrepen wordt. Dit zorgt ervoor dat je meer begrip krijgt voor een kind met TOS en beter inzicht krijgt in wat het kind nodig heeft om goed te kunnen functioneren. 

Aanmelden

Spreekt jou dit aan? Meld je dan aan via het aanmeldformulier. Vol = vol. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie over het kenniscafé kun je contact opnemen met Margriet Rotensen, logopedist vroegbehandeling Taaltrein Emmen, E m.rotensen@kentalis.nl, M 06 51 99 66 18.

Voor meer informatie over de vroegbehandeling (Taaltrein) kun je contact opnemen met Jolijn van Dam, behandelcoördinator Taaltrein Emmen, E j.vandam@kentalis.nl, M 06 10 00 95 02.