Kenniscafé Taaltrein Meppel

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS), een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt.
Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

Inloopavond met workshops

Voor jonge kinderen met TOS biedt Kentalis in Meppel vroegbehandeling op de Taaltrein. Maak kennis met ons en geef je op voor het gratis kenniscafé op dinsdagavond 3 oktober van 19.15 - 21.30 uur.

Het kenniscafé is bedoeld voor professionals die dagelijks werken met peuters/kleuters. Je kunt mini-workshops volgen. Voor, tussen en na de workshoprondes is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de ruimtes en elkaar te ontmoeten op ons ontmoetingsplein. We beantwoorden graag je vragen en hebben informatie over o.a. het taalprogramma van Kentalis, Floorplay, Sensorische Informatieverwerking, Totale Communicatie, NmG, het aanmelden en doorverwijzen naar Kentalis (zorg en onderwijs), etc.

Programma

  • 19.15 uur:  Inloop
  • 19.30 - 20.00 uur:  Workshopronde 1: keuze uit TOS-beleving of Herken / signaleer TOS
  • 20.30 - 21.00 uur:  Workshopronde 2: keuze uit TOS-beleving of Herken / signaleer TOS
  • 21.30 uur:  Einde 

Aanmelding en informatie

Wil je zeker zijn van een plek bij een workshop, meld je dan aan voor één of beide workshops. Aanmelden kan online via dit formulier.
Heb je een vraag over dit kenniscafé? Neem dan contact op met Machteld Kort, e-mail: m.kort@kentalis.nl.