Kenniscafé - TOS-beleving voor logopedisten

Op 6 maart 2020 is het de Dag van de Logopedie’. Het thema van dit jaar is taalontwikkelingsstoornissen. Daarom is er op maandag 9 maart een workshop TOS-beleving.

Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, kweekt begrip voor een kind met TOS, het laat je beter observeren, je wordt bewust van het probleem maar vooral ook van de doorwerking ervan. Gedrag dat eerst als problematisch werd gezien, wordt nu begrepen en vertaald als een gevolg van de TOS. 

TOS wordt zelfs eerder onderkend wanneer men het zelf heeft ervaren. Tijdens dit kenniscafé krijg je verschillende opdrachten en ervaar je zelf hoe het is om TOS te hebben. Na iedere opdracht bespreek je jouw ervaringen en vertaal je hoe dat is voor een kind met TOS. 

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk tot 2 maart aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal van 15 deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 077 397 99 10 of venlo@kentalis.nl