Kenniscafé TOS en meertaligheid - Kentalis Eindhoven

Veel peuters en kleuters in Nederland groeien meertalig op. Heeft een meertalig kind veel moeite met taal, dan kan dit komen door een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Het risico dat TOS niet op tijd wordt ontdekt, is groter bij meertalige kinderen.

Tijdens deze workshop leer je hoe dit komt en krijg je onder meer uitleg over het verschil tussen een taalachterstand en taalontwikkelingsstoornis. Ook leer je over hoe je TOS bij meertalige kinderen kunt signaleren.  Spreekt dit onderwerp je aan?
Schrijf je dan in voor deze gratis workshop, georganiseerd door Kentalis Eindhoven.
 

Wat is TOS?

TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

TOS op tijd signaleren

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Toch wordt TOS regelmatig niet of laat herkend. Het vroegtijdig signaleren van TOS kan lastig zijn en is daarom een belangrijk thema van deze workshop. Het is van groot belang dat kinderen met een vermoeden van TOS zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en passende begeleiding of behandeling krijgen. Met extra hulp kunnen kinderen met TOS vaak goed meekomen.

Aanmelden

Je kunt je voor dit kenniscafé digitaal aanmelden via deze link of onderstaande aanmeldknop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximumaantal deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in! 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met het V&K bemiddelpunt Eindhoven via V&KbemiddelpuntEindhoven@kentalis.nl