Kentalis kenniscafé Zwolle

Hoe ervaren kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of dove en slechthorende kinderen de wereld om hen heen? Ouders/ verzorgers, professionals en andere betrokkenen zijn allen van harte welkom tijdens dit kenniscafé om hier meer over te horen en ervaren. Ook is er speciaal voor verwijzers een voorlichting over onderzoek, zorg en onderwijs bij Kentalis.

Programma

  • 19:15 uur - 19.30 uur inloop
  • 19.30 uur start workshops (eindtijd varieert per workshop)

Workshops voor ouders en professionals:

TOS Beleving
Aan de hand van verschillende opdrachten ervaar je in deze workshops hoe het is om een TOS te hebben. Bij de verschillende opdrachten zal een ervaringsdeskundige vanuit zijn/haar eigen leven ervaringen delen.
Deze workshop duurt 2 uur

Onderdompeling in de wereld van doven en slechthorenden
Aan de hand van verschillende opdrachten ervaar je in deze workshops hoe het is om doof/slechthorend te zijn. Bij de verschillende opdrachten zal een ervaringsdeskundige vanuit zijn/haar eigen leven ervaringen delen.
Deze workshop duurt 2 uur

Voorlichting sociaal emotionele ontwikkeling bij doof/slechthorendheid
Uit onderzoek blijkt dat veel dove en slechthorende kinderen problemen ervaren in de sociaal emotionele ontwikkeling. Wat kun je als ouder of professional doen om deze ontwikkeling positief te stimuleren? Tijdens deze workshop gaan we in gesprek met elkaar over wat dove en slechthorende kinderen nodig hebben om zelfbewust en krachtig in het leven te staan.
Deze workshop duurt 1,5 uur

Workshops voor verwijzers:

Voorlichting: Wat doet Kentalis?
Een algemene voorlichting over Kentalis door verschillende collega’s die vertellen over het Audiologisch Centrum, Kentalis Zorg, Ambulante Begeleiding en de Trajectbegeleiding.
Deze voorlichting duurt 1,5 uur

Workshops voor professionals die werken met jonge kinderen:

De niet pratende peuter
In deze interactieve workshop komt het onderwerp signaleren van problemen in de spraak-taalontwikkeling aan de orde en worden een aantal handvatten gegeven om de taal van het jonge kind te stimuleren. We behandelen theorie en oefenen interactief door korte opdrachten en filmpjes. Daarnaast is er de mogelijkheid samen in gesprek te gaan en vragen te stellen.
Deze workshop duurt 2 uur

Aanmelden

Deelname aan deze avond is gratis. Schrijf je vóór 1 maart 2020 in. Er geldt een maximum aantal deelnemers voor dit kenniscafé.

Parkeren

Kom je met de auto? Parkeer de auto dan naast de school bij de Stilohal (van Wevelinkhovenstraat 105) óf achter de Jumbo (Hogenkampsweg 10). Zo voorkomen we parkeeroverlast voor buurtbewoners.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemargreet Brand via a.brand@kentalis.nl.