Online kenniscafé 'Communicatief meervoudig beperkt met gehoorproblematiek of doofblindheid'

Kom je in aanraking met een jong kind met gehoorproblematiek in combinatie met meerdere beperkingen zoals een visus beperking, lichamelijke en/of verstandelijke beperking? Dan is het belangrijk om te begrijpen welke impact de combinatie van deze beperkingen heeft op iemands leven. Wat is nodig om met elkaar in contact te komen?

Communiceren en doorverwijzen

Veel van deze meervoudig beperkte kinderen met gehoorproblematiek of aangeboren doofblindheid communiceren op voortalig niveau. Dit betekent dat zij (nog) geen taal hebben geleerd. Zij communiceren met behulp van lichaamstaal, voorwerpen of enkele woorden of gebaren. Hoe wissel je dan gedachten, wensen en gevoelens uit met elkaar? Misschien is Kentalis de plek waar het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Koninklijke Kentalis biedt in speciale vroegbehandelingsgroepen vanaf 1,5 jaar, specialistische zorg en behandeling op maat. Daarnaast zijn er ook ambulante behandeltrajecten in de thuissituatie mogelijk vanaf de geboorte.

Wat kun je verwachten?

Gedurende deze informatieavond geven we je een kijkje binnen deze gespecialiseerde vroegbehandelingsgroepen. Deze groepen bieden een ortho-communicatief behandelklimaat waarin het kind zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen binnen zijn of haar mogelijkheden. Je hoort wat een auditieve- en een visuele beperking inhoudt, maar vooral ook wat een combinatie van deze beperkingen betekent. Hoe verkrijgt het kind zijn of haar informatie? Hoe kun je samen communiceren? Hoe kun je hem of haar begeleiden en doorverwijzen naar de meest passende plek?

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 23 november digitaal aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariëtte Bröker, M.Broker@kentalis.nl.