Online kenniscafé - De (niet) pratende peuter

In Elst, provincie Gelderland, starten wij dinsdag 27 oktober een nieuwe vroegbehandelgroep voor peuters met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ter gelegenheid hiervan houden wij die dag het online kenniscafé ‘De (niet) pratende peuter’. Graag nodigen wij jou uit om deel te nemen aan dit webinar.

Er zijn veel meer kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dan met autisme. Toch is een TOS minder bekend, terwijl het grote gevolgen heeft voor het kind. TOS is een onzichtbare handicap. Kinderen met TOS hebben moeite met taal. Verder is er ‘niets met ze aan de hand’, hun intelligentie, gehoor en algemene ontwikkeling zijn normaal. 

Sommige kinderen hebben of krijgen bijkomende problemen, bijvoorbeeld op het gebied van geheugen, auditieve aandacht, verwerkings-, lees- en spellingsproblemen. Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis kan ook leiden tot problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen gaan zich terugtrekken, omdat ze niet begrepen worden of vertonen moeilijk gedrag omdat ze niet uit de voeten kunnen met taal.

Tijdens dit gratis toegankelijke webinar krijg je uitleg wat een taalontwikkelingsstoornis is, wat het betekent voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je het herkent. Daarnaast krijg je strategieën aangeboden die je in dagelijkse situaties kunt gebruiken om de interactie en de communicatieve ontwikkeling te stimuleren. 
In het interactieve webinar laten we ook filmpjes en oefeningen zien, die we toepassen binnen de vroegbehandelgroepen voor kinderen van 1,5 tot en met 4 jaar met een TOS.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden. Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wij kunnen dit online kenniscafé gratis aanbieden omdat wij hiervoor subsidie ontvangen van Deelkracht, gefinancierd door ZonMW.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVLF voor logopedisten. Alle deelnemers krijgen een bewijs van deelname.

Meer informatie

Als je niet in de gelegenheid bent om deel te nemen, maar wel meer wilt weten over taalontwikkelingsstoornis of over onze nieuwe vroegbehandelgroep in Elst, dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Jolande Ampting, projectassistente via j.ampting@kentalis.nl of 026 352 59 00. Zij is tevens contactpersoon voor meer informatie over het webinar.