Online Kenniscafé - De (niet) pratende peuter

Eén op de twintig jonge kinderen heeft problemen met het spreken en/of begrijpen van taal. Deze kinderen kunnen vaak niet goed duidelijk maken wat ze bedoelen. Of ze begrijpen anderen soms niet. Een taalontwikkelingsstoornis werkt door in het alledaagse leven en in de sociaal en emotionele ontwikkeling van het kind.

Het is belangrijk dat signalen van een spraak en/of taalstoornis tijdig worden herkend en dat er een interventie kan plaatsvinden. Dit voorkomt leerproblemen en ontwikkelingsproblemen gedurende de basisschoolperiode en zelfs in het verdere leven. Voorschoolse instellingen waaronder kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en leerkrachten binnen het onderwijs hebben een belangrijke signaleringsfunctie. 

Tijdens dit gratis toegankelijke kenniscafé krijg je uitleg wat een taalontwikkelingsstoornis is, wat het betekent voor de ontwikkeling van kinderen en hoe je het herkent. Daarnaast krijg je strategieën aangeboden die je in dagelijkse situaties kunt gebruiken om de interactie en de communicatieve ontwikkeling te stimuleren.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 26 oktober digitaal aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum van 12 deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in!

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met breda@kentalis.nl

Door het coronavirus worden er tijdens het kennisevenement extra maatregelen getroffen. Wij vragen je om je aan deze maatregelen van het RIVM en GGD te houden.