Online kenniscafé - De (niet) pratende peuter

Hoe verloopt de normale taal- en spraakontwikkeling van peuters en hoe merk je of een kind misschien een taalontwikkelingsstoornis (TOS) heeft? Wanneer trek je aan de bel en hoe bespreek je je zorgen met ouders? Je leert het tijdens deze workshop.

TOS op tijd signaleren

TOS op tijd signaleren Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). TOS wordt echter regelmatig niet of laat herkend. De peuterleeftijd is een gevoelige periode voor de taalontwikkeling. Het is daarom belangrijk dat professionals die met jonge kinderen werken, signalen van TOS herkennen en passende actie ondernemen. Zodat kinderen met TOS snel de juiste ondersteuning krijgen.

Online

Spreekt dit onderwerp je aan? Schrijf je dan in voor de gratis online workshop! De voorlichting is opgezet voor online aanbod. Activerende oefeningen, korte blokjes theorie en praktijkgerichte oefeningen zorgen voor bewustwording en effectieve kennisoverdracht.

Aanmelden

Je kunt je uiterlijk tot en met 19 februari digitaal aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum van 12 deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in!

Uiterlijk een dag voor het kenniscafé ontvang je een uitnodiging voor een Teams-bijeenkomst. Accepteer deze. Via de link in de desbetreffende uitnodiging krijg je toegang tot het kenniscafé. Wij adviseren je om 5 minuten voor de start in te loggen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met breda@kentalis.nl.