Online Kenniscafé - TOS-beleving

Hoe voelt het om niet goed uit je woorden te komen? Hoe is het om niet begrepen te worden? 
Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, doet veel meer dan alleen het uitleggen van theorie. Het kweekt begrip voor een kind met TOS, het laat je beter observeren, je wordt bewust van het probleem maar vooral ook van de doorwerking ervan. Gedrag dat eerst als problematisch werd gezien, wordt nu begrepen en vertaald als een gevolg van de TOS. TOS wordt zelfs eerder onderkend wanneer men het zelf heeft ervaren.

Tijdens dit gratis toegankelijke kenniscafé krijg je verschillende opdrachten en ervaar je zelf hoe het is om TOS te hebben. Ook krijg je tips hoe je een kind kunt helpen of rekening kunt houden met TOS. Daarnaast gaan we in op wat problemen met taal betekenen voor de communicatieve redzaamheid van kinderen.

Aanmelden

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit online kenniscafe. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal van 15 deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in! 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Doortje Bongaarts 06-10 00 64 68 of d.bongaarts@kentalis.nl.