Online kenniscafé - TOS beleving

De meeste kinderen gaan praten, maar dat dit gaat niet bij alle kinderen vanzelf. Sommige kinderen beginnen later met praten, andere kinderen spreken in te korte zinnen of zijn onverstaanbaar. Dan kan er sprake zijn van een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De taal- en spraakontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

Hoe het is om een taalontwikkelingsstoornis te hebben ervaar je zelf tijdens deze bijzondere workshop op donderdag 20 mei. Het zelf ervaren van TOS is de beste manier om begrip te krijgen voor de stoornis en geeft zicht op het gedrag. Daarnaast herken je TOS eerder wanneer je het zelf hebt ervaren.

Na deze avond:

  • weet je tegen welke communicatieproblemen je oploopt als je TOS hebt.
  • weet je wat TOS doet met je gevoel en gedrag.
  • weet je wat helpt voor cliënten met TOS.

Spreekt dit onderwerp je aan? Schrijf je dan in voor deze gratis online workshop georganiseerd door de locatie Zoetermeer van Kentalis.

Aanmelden

Je kunt je digitaal aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal deelnemers van twintig personen voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in!

Uiterlijk een dag voor het kenniscafé ontvang je een uitnodiging voor een Teams-bijeenkomst. Accepteer deze. Via de link in de desbetreffende uitnodiging krijg je toegang tot het kenniscafé. Wij adviseren je om 5 minuten voor de start in te loggen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met Deborah Opstal, persoonlijk behandelaar vroegbehandeling Zoetermeer: d.opstal@kentalis.nl.