Online Kenniscafé - TOS en meertaligheid

Steeds meer kinderen in Nederland zijn meertalig. Ze groeien bijvoorbeeld op met hun moedertaal en de Nederlandse taal. Vrijwel dagelijks komen onder andere medewerkers in de kinderopvang, onderwijs en zorg in hun werk in aanraking met meertalige kinderen. Van belang is om alert te zijn op kinderen die vanuit een meertalige opvoedingssituatie ook een taalachterstand of taalstoornis hebben. Maar hoe kom je daar achter? En wat mag je verwachten van een peuter of kleuter die nog geen of weinig Nederlands spreekt?
Tijdens dit gratis toegankelijke kenniscafé krijg je meer informatie over meertaligheid en taalproblemen en hoe je een TOS bij meertaligheid kunt herkennen. Daarnaast krijg je tips hoe je meertalige kinderen kunt helpen.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk tot 23 november digitaal aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum van 15 deelnemers voor dit kenniscafé, dus schrijf je snel in! Uiterlijk een dag voor het kenniscafé ontvang je een uitnodiging voor een Teams-bijeenkomst. Accepteer deze. Via de link in de desbetreffende uitnodiging krijg je toegang tot het kenniscafé. Wij adviseren je om 5 minuten voor start in te loggen.

Meer informatie 

Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met Inge Hutzezon via adviespuntwaalwijk@kentalis.nl