Open dag Kentalis Hoensbroek

13 jun

Wil je weten welke behandelingen en ondersteuning wij bieden op onze locatie in Hoensbroek? Breng dan een bezoek aan onze open dag! Neem een kijkje bij de vroegbehandeling of bij de intensieve groepsbehandeling voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Ook kun je deelnemen aan diverse workshops.

Locatie
Hoensbroek
Adres
Groenenweg
3
6432 HG
Hoensbroek
Aanvangsdatum
Aanvangstijd
15:45
Einddatum
Eindtijd
20:00
Evenement
open dag
Kosten
Gratis
Voor
Professionals werkzaam in de (jeugd)zorg, het onderwijs of de kinderopvang

Binnen Kentalis Hoensbroek vind je verschillende behandelmogelijkheden voor kinderen en jongeren met (een vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of gehoorverlies. Behandelmogelijkheden die hen helpen zich verder te ontwikkelen, zodat ze zo goed mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Denk hierbij aan: 

  • vroegbehandeling voor kinderen van 2 tot 5 jaar
  • behandeling van cliënt en systeem voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 5 tot 23 jaar
  • intensieve groepsbehandeling voor kinderen van 5 tot 23 jaar

Workshops

Tijdens de open dag zijn er vier workshopsrondes. Per ronde kun je kiezen uit vijf verschillende workshops. Hieronder vind je de tijden van de workshoprondes en een beschrijving van de workshops. Aanmelden is alleen nodig voor de workshops.

  • 16.15 – 16.45 uur    Workshopronde 1
  • 17.00 – 17.30 uur    Workshopronde 2
  • 18.00 – 18.30 uur    Workshopronde 3
  • 18.45 – 19.15 uur    Workshopronde 4

TOS-Beleving 
Je ervaart wat het betekent om een TOS te hebben. Door middel van eenvoudige spelletjes en oefeningen kun je zelf ervaren en voelen wat het is om een TOS te hebben. 

Fonopoli 
Je krijgt informatie over de fonopoli van Kentalis. We vertellen meer over wat er gedaan wordt bij de fonopoli en wanneer een kind hiervoor in aanmerking komt. 

Aanmeldprocedure en filmpje 'Een dag bij Kentalis' 
Je krijgt informatie over hoe de aanmelding bij Kentalis verloopt en we laten je zien hoe de behandeling er bij ons uitziet. 

Taalstimulering 
Je krijgt concrete strategieën en handvatten aangeboden om de taal- en spraakontwikkeling van (jonge) kinderen te stimuleren.

Vaktherapie 
Vaktherapie is één van de individuele therapieën binnen Kentalis. Je krijgt informatie over hoe vaktherapie kan bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen met een TOS.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Pluymakers-Schillings via tel. 045 563 23 40 of  s.pluymakers@kentalis.nl.