Symposium Zintuigenverhalen

Share a story: Nieuw onderzoek en een toolkit

Kentalis organiseert een gratis symposium over Zintuigenverhalen, een prettige, herkenbare manier om interactie en communicatie te stimuleren bij kinderen en volwassenen met (communicatieve) meervoudige beperkingen. Of bij mensen met een aangeboren beperking in horen en zien (doofblindheid).

Direct toepasbaar

Zintuigenverhalen zijn praktisch en zeer goed toepasbaar, en kunnen in meerdere situaties door verschillende personen (professionals, maar ook ouders) worden toegepast. Tijdens dit symposium presenteren wij de resultaten van nieuw onderzoek naar deze bestaande succesvolle interventie.

De grootste aandacht tijdens het symposium gaat echter uit naar het zelf gaan werken met Zintuigenverhalen. Je krijgt een mini-cursus ‘zintuigenverhalen maken’, we besteden aandacht aan het werken aan communicatiedoelen met zintuigenverhalen en laten je zien hoe je hierbij video-analyse kunt inzetten. We lanceren bovendien een nieuwe toolkit over zintuigenverhalen maken en voorlezen, inclusief vier nieuwe zintuigenverhalen. Je kunt er dus direct mee aan de slag!

Zorg dat je erbij bent!

Aan het programma wordt nog gewerkt. Wel kun je nu al een voorinschrijving doen. Het symposium is geschikt voor professionals werkzaam in zorg, onderwijs en sociaal domein. Ook ouders, beleidsmakers etc. zijn van harte welkom op dit praktische symposium.

Zet 16 november 2023 alvast in je agenda. Hopelijk tot dan!

Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en mede mogelijk gemaakt door ZonMW.