Webinar Sociaal emotionele gevolgen van TOS bij kinderen en jongeren

In Apeldoorn starten wij in april een nieuwe zorglocatie. Binnen de Kentalis Dr. P.C.M. Bosschool, locatie Apeldoorn gaan we groepsbehandeling bieden aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) in de basisschoolleeftijd. Ter gelegenheid hiervan houden wij dinsdag 18 mei een webinar waarvoor we je graag uitnodigen om aan deel te nemen.

Inleiding

Eén op de twintig kinderen en jongeren heeft problemen met het spreken en/of begrijpen van taal. Deze kinderen kunnen vaak niet goed duidelijk maken wat ze bedoelen. Of ze begrijpen anderen soms niet. Een taalontwikkelingsstoornis werkt door in het alledaagse leven en in de sociaal en emotionele ontwikkeling van het kind.

Programma

Tijdens het webinar leer je meer over de sociaal emotionele gevolgen wanneer de spraak- en taalontwikkeling van kinderen en jongeren niet goed ontwikkeld. Hoe verloopt de taalontwikkeling ‘normaal’ en wat kan er anders gaan? Wat betekent dit voor de opvoeding binnen het gezin en wat zijn de gevolgen voor de toekomst? De problemen waar de kinderen tegen aan lopen is vaak het onbegrepen voelen, vastlopen sociaal emotioneel en in het contact met anderen. 
Ook geven we je tips en mogelijke handvatten hoe je als professional om kunt gaan met een kind met een TOS. Verder komen een aantal behandelingsvormen aan bod, speciaal voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 23 jaar. In al deze behandelingen staat centraal hoe deze kinderen zich beter kunnen redden in de communicatie in omgang met andere kinderen en volwassenen. 

Nieuwsgierig geworden naar wat Kentalis doet voor deze kinderen? Schrijf je dan in voor dit gratis webinar, georganiseerd door de Kentalis-locaties Velp, Doetinchem én Apeldoorn.
 

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk tot en met 14 mei 2021 digitaal aanmelden. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er geldt een maximum aantal deelnemers voor dit webinar, dus schrijf je snel in!
Wij kunnen dit online kenniscafé gratis aanbieden omdat wij hiervoor subsidie ontvangen van Deelkracht, gefinancierd door ZonMW.

Meer informatie

Op onze website vind je meer informatie over behandelingen na schooltijd. 
Heb je vragen over onze locaties in Apeldoorn, Doetinchem of Velp, het webinar of over de behandelingen na schooltijd, dan kun je contact opnemen met Jolande Ampting, projectmedewerker via j.ampting@kentalis.nl, telefoon 026 35 25 900.