Kentalis Hilvarenbeek

Peuters en kleuters die (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, krijgen bij deze locatie in Hilvarenbeek vroegbehandeling. De taal- en spraakontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd en ouders krijgen informatie en praktische tips over TOS. Het doel is dat communiceren weer leuk wordt. Voor kinderen die in hun taal- en spraakontwikkeling en op andere ontwikkelingsgebieden achterlopen is er 'Communicatie Plus’.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS

Op verschillende manieren werken we aan de taal- en spraakontwikkeling van peuters en kleuters. Omdat een taalontwikkelingsstoornis zich bij ieder kind anders uit, gaat het om vroegbehandeling op maat. Vroegbehandeling kan onder andere bestaan uit logopedie (een-op-een), groepsbehandeling en cursussen en bijeenkomsten voor ouders. Ouders leren veel over de gevolgen van TOS en het stimuleren van de taal- en spraakontwikkeling.

Lees meer over vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Communicatie Plus

Heeft je kind naast een taalontwikkelingsstoornis (TOS) een ontwikkelingsachterstand? Bij de Communicatie Plus groep leren we je kind zich te uiten en zorgen we dat hij zich begrepen voelt.

Wagenmaker 1
5081 ER
Hilvarenbeek