Kentalis Hilvarenbeek

Peuters en kleuters die (vermoedelijk) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben, krijgen bij deze locatie in Hilvarenbeek vroegbehandeling. De taal- en spraakontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd en ouders krijgen informatie en praktische tips over TOS. Het doel is dat communiceren weer leuk wordt. Voor kinderen die in hun taal- en spraakontwikkeling en op andere ontwikkelingsgebieden achterlopen is er 'Communicatie Plus’.

Vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS

Op verschillende manieren werken we aan de taal- en spraakontwikkeling van peuters en kleuters. Omdat een taalontwikkelingsstoornis zich bij ieder kind anders uit, gaat het om vroegbehandeling op maat. Vroegbehandeling kan onder andere bestaan uit logopedie (een-op-een), groepsbehandeling en cursussen en bijeenkomsten voor ouders. Ouders leren veel over de gevolgen van TOS en het stimuleren van de taal- en spraakontwikkeling.

Lees meer over vroegbehandeling voor peuters & kleuters met TOS.

Communicatie Plus

Sommige peuters en kleuters hebben een grote achterstand in hun communicatieve ontwikkeling en lopen achter op andere ontwikkelingsgebieden. Speciaal voor deze kinderen is er vroegbehandeling 'Communicatie Plus'. Deze vorm van behandeling is ook gericht op het versterken van de communicatie en taal- en spraakontwikkeling. Groepsbehandeling kan hier een onderdeel van zijn.

Wagenmaker 1
5081 ER
Hilvarenbeek