Kentalis orthopedagogisch centrum Sint-Michielsgestel

In het orthopedagogisch centrum bieden we specialistische behandeling en woonmogelijkheden aan kinderen en jongeren van 4 tot en met 20 jaar met een beperking in horen of communiceren, in combinatie met een verstandelijke beperking en eventuele andere beperkingen.

Behandeling in combinatie met wonen

Op het terrein in Sint-Michielsgestel kunnen kinderen en jongeren (in groepen) beschermd wonen; in een veilige woon- en leefomgeving bieden wij behandeling op maat. Behandeling in combinatie met semi-beschermd wonen voor jongeren is mogelijk in woonwijken in Vught.

Kinderen en jongeren die bij ons wonen gaan naar een school van Kentalis: Mariëlla, Rafaël of Compas in Sint-Michielsgestel of Talent in Vught. Deze scholen bieden speciaal onderwijs aan kinderen en jongeren met een beperking in horen of communiceren. Kentalis Rafaël biedt onderwijs aan kinderen en jongeren met doofblindheid.

Naschoolse dagbehandeling

Naast behandeling in combinatie met wonen bieden wij ook behandeling na schooltijd. Kinderen en jongeren komen een aantal dagen per week naar de naschoolse dagbehandeling, tot 's avonds 19.00 uur. De nadruk ligt op het beter leren communiceren, samen spelen en leren, en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Kortdurend verblijf

Wij bieden ook de mogelijkheid voor een kort verblijf in een woongroep (maximaal zes kinderen en jongeren) in Sint-Michielsgestel, bijvoorbeeld voor een weekend of vakantie.

Theerestraat 42
5271GD
Sint-Michielsgestel
073 558 86 03