Maatregelen coronavirus

Wegens het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid zijn wij genoodzaakt om onze zorg, onderwijs en diagnostiek aan te passen. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Hier vind je alle informatie over onze maatregelen en delen we informatie en tips.

Audiologische centra pakken reguliere zorgvragen weer op

Door maatregelen vanuit de overheid tegen verspreiding van het coronavirus zijn audiologische centra tijdelijk gesloten geweest voor reguliere zorg. Inmiddels pakken we de reguliere zorg weer verantwoord en veilig op voor iedereen. Dit doen we stap voor stap. Lees meer over deze aanpak.

We gaan samen door met de corona-aanpak (23 april)

De versoepeling van een aantal maatregelen  met betrekking tot het coronavirus heeft gevolgen voor het onderwijs en de zorg die wij bieden. Alle ouders en verzorgers hebben hierover bericht gekregen. Voor meer informatie kun je terecht bij de specifieke locaties.

Lees het nieuwsbericht.

Prentenboek voor jonge kinderen met TOS over corona

Voor kinderen met TOS die vroegbehandeling van Kentalis krijgen en nu vanwege de corona situatie thuiszitten, is er een nieuw prentenboekje verschenen. Dit boekje helpt ouders uit te leggen waarom hun kind thuis is, wat corona is, wat ze kunnen doen om niet ziek te worden en wat voor leuke dingen zij samen met hun ouders thuis kunnen doen.

Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met illustrator Iris Boter. Als behandelaar kan je het boekje delen met ouders, voorlezen via beeldbellen of er kan een filmpje gemaakt worden van het voorlezen. 

Het verhaal uit het prentenboekje kun je ook samen bekijken via deze video.

Handleiding: veilig omgaan met online hulpverlening

Het is een flinke uitdaging: hoe blijf je met elkaar in contact nu scholen en behandellocaties zijn gesloten?
Kentalis heeft een handleiding om beeldcommunicatie en chat goed in te leren zetten.

Deze informatie is ook beschikbaar in Nederlandse Gebarentaal. Bekijk de video.

DoofCentraal verzorgt talkshow over coronavirus op 6 april

Vanavond om 19:00 uur verzorgt DoofCentraal een talkshow via hun Facebookpagina over het coronavirus speciaal voor doven. De talkshow wordt ook getolkt naar gesproken Nederlands en wordt live ondertiteld. Iedereen kan kijken dus!

Tijdens de talkshow ontvangen zij gasten, geven ze tips en worden diverse onderwerpen besproken. Je kunt ook zelf vragen stellen! Het thema is ZZP'ers. Hoe gaan dove ZZP'ers en Tolken NGT om met het coronavirus?

Coronavirus aangescherpte maatregelen zorg en onderwijs (1 april)

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen gelden verscherpte maatregelen. Deze maatregelen gelden tot en met 28 april. Dit heeft gevolgen voor het onderwijs en de zorg die wij bieden. Alle ouders en verzorgers hebben hierover bericht gekregen. Voor meer informatie kun je terecht bij de specifieke locaties.

Lees het nieuwsbericht.

Extra uitleg bij Nieuwsbegrip over het coronavirus

In de lessen op school van Nieuwsbegrip komen vaak woorden voor die kinderen, zeker met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), niet altijd kennen. Daarom ontwikkelden logopedisten van Kentalis Weerwoord. Weerwoord ondersteunt de teksten van Nieuwsbegrip met extra uitleg-lessen. Zo is het voor iedereen toegankelijk.

Bekijk het overzicht van Weerwoord over het coronavirus.

Eenvoudige uitleg corona situatie

Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende en onwerkelijke tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden zoveel mogelijk sociale contacten. Hoe leg je aan een kind uit wat er aan de hand is? Dat kan met ondersteuning van de PowerPoint uitleg over corona voor kinderen. Op de website van Pictostudio vind je gratis pictogrammen over het coronavirus en de overheid heeft een handige website gemaakt waar corona eenvoudig wordt uitgelegd.

Video's over het coronavirus in Nederlandse Gebarentaal

Op de website van de Rijksoverheid vind je een deel van de informatie over het coronavirus in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Voorbereidingen coronavirus

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. Als onderwijs- en zorgorganisatie is het beschermen van leerlingen, cliënten, bewoners en medewerkers onze prioriteit. We volgen dan ook nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Lees het nieuwsbericht.