Maatregelen coronavirus

Wegens het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid blijven scholen en behandelgroepen t/m 28 april dicht, gaan cursussen niet door en verplaatsen we afspraken bij het audiologisch centrum. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Hier vind je alle informatie over onze maatregelen.

Coronavirus aangescherpte maatregelen zorg en onderwijs (1 april)

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen gelden verscherpte maatregelen. Deze maatregelen gelden tot en met 28 april. Dit heeft gevolgen voor het onderwijs en de zorg die wij bieden. Alle ouders en verzorgers hebben hierover bericht gekregen. Voor meer informatie kun je terecht bij de specifieke locaties.

Lees het nieuwsbericht.

Extra uitleg bij Nieuwsbegrip over het coronavirus

In de lessen op school van Nieuwsbegrip komen vaak woorden voor die kinderen, zeker met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), niet altijd kennen. Daarom ontwikkelden logopedisten van Kentalis Weerwoord. Weerwoord ondersteunt de teksten van Nieuwsbegrip met extra uitleg-lessen. Zo is het voor iedereen toegankelijk.

Bekijk het overzicht van Weerwoord over het coronavirus.

Eenvoudige uitleg corona situatie

Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende en onwerkelijke tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden zoveel mogelijk sociale contacten. Hoe leg je aan een kind uit wat er aan de hand is? Dat kan met ondersteuning van de PowerPoint uitleg over corona voor kinderen. Op de website van Pictostudio vind je gratis pictogrammen over het coronavirus.

Video's over het coronavirus in Nederlandse Gebarentaal

Op de website van de Rijksoverheid vind je een deel van de informatie over het coronavirus in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Voorbereidingen coronavirus

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. Als onderwijs- en zorgorganisatie is het beschermen van leerlingen, cliënten, bewoners en medewerkers onze prioriteit. We volgen dan ook nauwgezet de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Lees het nieuwsbericht.