Bijeenkomsten tinnitus in samenwerking met Ziekenhuis Rijnstate

Bijeenkomsten voor tinnitus

Heb je tinnitus en heb je behoefte aan meer informatie? Ons Audiologisch Centrum en KNO-artsen van Ziekenhuis Rijnstate organiseren speciale informatiebijeenkomsten over dit onderwerp.

Verlichten van tinnitusklachten

Tinnitus (oorsuizen) komt bij heel veel mensen voor. Er zijn maar weinig mensen die weten wat tinnitus precies is, hoe het kan ontstaan en wat de gevolgen kunnen zijn. Uit de praktijk blijkt dat tinnitus vaak niet medisch te verhelpen is, dit moet echter eerst door de KNO-arts onderzocht worden. Bij blijvende tinnitusklachten kunnen problemen in het persoonlijk en auditief functioneren ontstaan. Als dit bij jou het geval is, kunnen wij je helpen om deze klachten te onderzoeken en zoveel mogelijk te verlichten. Ook kun je leren omgaan met deze klachten.

Informatiemiddag over tinnitus

Je ontvangt uitgebreide informatie van een KNO-arts, een audioloog en een psycholoog over tinnitus; de medische- en audiologische achtergrond, de mogelijkheden tot verlichting van de klachten en de training ‘Leren omgaan met tinnitus’ komen aan de orde. Zo kom je meer te weten over de mogelijke oorzaak van de tinnitus, de gevolgen van deze vervelende aandoening en hoe je hiermee kunt omgaan. Tijdens de pauze heb je de gelegenheid om met andere bezoekers tips en ideeën uit te wisselen. Daarnaast hoor je meer over onze behandelmogelijkheden en kun je aangeven of je eventueel verdere hulp wenst.

Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats?

De informatiemiddagen vinden plaats in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Het bijwonen van zo’n informatiebijeenkomst is kosteloos en vrijblijvend. Je mag ook een introducé(e) meebrengen. Aanmelding vooraf is wel noodzakelijk.

Geplande data:

Adres Rijnstate Ziekenhuis:

Wagnerlaan 55
6815 AD Arnhem

Aanmelden

Bij voorkeur per e-mail naar ACGelderland@kentalis.nl. Vermeld in je e-mail s.v.p. voor welke datum je aanmeldt en met hoeveel personen je komt.