Boeken voor dove en slechthorende kinderen in Tanzania

Cheque afscheid Henk Bakker

€1.750,- euro: dat is de opbrengst van de afscheidsreceptie van Henk Bakker. 'Niet een cadeau maar een donatie', stelde hij als tip aan genodigden.

Bestuurder Henk Bakker nam eind 2018 afscheid van Kentalis. Tijdens zijn afscheidsreceptie is er een mooi bedrag gedoneerd. Het bedrag komt geheel ten goede aan de aanschaf van lees- en prentenboeken voor dove en slechthorende kinderen op vier scholen in Tanzania. Henk is blij met de opbrengst: 'voor kwalitatief leesonderwijs zijn boeken erg belangrijk. Waar je ook woont. In Nederland is een schoolbibliotheek de gewoonste zaak van de wereld. In Tanzania zijn leesboeken echter vaak niet voorradig op de scholen. En al helemaal geen boeken die afgestemd zijn op de belevingswereld van de kinderen'. 

Maria Brons van Kentalis International mocht de cheque in ontvangst nemen. Het geld wordt goed besteed: op vier scholen in Tanzania en Oeganda is Kentalis een leesmethodiek aan het ontwikkelen voor dove en slechthorende kinderen, gebaseerd op de Kentalis Leesmethode zoals die wordt ingezet bij onze leerlingen.