Gratis online cursusaanbod over TOS, prikkelverwerking, gehoorverlies en meer

Gratis online cursusaanbod

Het is een bijzondere tijd. Door het coronavirus is ons dagelijks leven flink veranderd. We zitten veel thuis. Dit zorgt voor een ander ritme, voor meer drukte in huis of juist voor verveling doordat je niet naar school of werk kan. Het kan in deze tijd lastig zijn om de juiste informatie of hulp te vinden, vooral als je beperkingen hebt in horen en communiceren. Kentalis helpt ouders en professionals in zorg en onderwijs op weg door tijdelijk gratis online cursussen aan te bieden. Je kunt je tot 1 september gratis inschrijven.

Leer meer over taalontwikkelingsstoornissen (TOS)

In de online cursus leer je wat een TOS is, hoe deze zich kan uiten en wat het hebben van TOS betekent voor je kind en voor jou. Ook worden suggesties gegeven over het in gesprek gaan met je kind. Voor elke leeftijdsgroep is een aparte module beschikbaar. De modules zijn gemaakt voor ouders, maar ook interessant voor professionals die werken met kinderen met TOS.

Leer meer over het gehoor en dovencultuur

Ben je benieuwd waarom de Nederlandse Gebarentaal zo belangrijk en bijzonder is? Kies dan voor de online cursus 'De wereld van doven en slechthorenden’: Cultuur en identiteit’. Je duikt ook in de geschiedenis van het dovenonderwijs. De online cursus 'Gehoor in beeld' belicht hoe het oor werkt en wat gehoorverlies kan veroorzaken. Ook leer je welke verschillende hoorhulpmiddelen er zijn en wanneer je deze kunt inzetten. Deze cursus is ontwikkeld voor ouders, maar ook interessant voor professionals.

Prikkels

Zorgt deze coronatijd voor extra prikkels bij je kind of cliënt? Na het volgen van onze gratis online module Zintuiglijke prikkelverwerking ken je de kenmerken van onder- en overprikkeling en kan je een verstoorde prikkelverwerking herkennen. Daarnaast weet je welke strategieën jij kunt toepassen als er sprake is van onder- of overprikkeling. Interessant voor iedereen die meer over zintuiglijke prikkelverwerking wil leren.

Interactie en communicatie

Stel je voor hoe je leven er op dit moment uit zou zien, zonder communicatie. Voor personen met een communicatieve meervoudige beperking (CMB) is communicatie niet vanzelfsprekend. In onze gratis module Interactie en Communicatie leer je hoe je de situatie voor personen met CMB veilig kunt maken en krijg je handvatten die je helpen om veiligheid, interactie en initiatief te stimuleren in je contact met je kind, jouw leerling of cliënt. Interessant voor ouders van een kind met CMB en startende professionals binnen de doelgroep CMB.

Gebruik de kortingscode

Gebruik bij de aanmelding de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020. Je kunt je tot 1 september gratis inschrijven. Vanaf het moment van inschrijving heb je een jaar lang toegang tot de cursus in de Kentalis Leeromgeving. Bekijk ook onze andere (gebaren) cursussen en opleidingen: www.kentalisshop.nl

Hoe werkt de kortingscode?
Je klikt op de link van de gewenste cursus. Vervolgens doorloop je de inschrijving door alle verplichte velden in te vullen. Klik op 'Toevoegen aan winkelwagen'. In het volgende scherm verschijnt het beeld zoal hiernaast.

Hier vul je de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020 in. Ga door naar afrekenen en vul daar de laatste verplichte velden in. Accepteer de voorwaarden en privacy policy en plaats je bestelling. Vanaf het moment van inschrijving heb je een jaar lang toegang tot de cursus in de Kentalis Leeromgeving.

Hoe werkt de kortingscode?