Gratis online cursussen over prikkelverwerking, interactie en communicatie

Thuis een online cursus volgen

Het is een bijzondere tijd. Door het coronavirus is ons dagelijks leven flink veranderd. We zitten veel thuis. Dit zorgt voor een ander ritme, voor meer drukte in huis of juist voor verveling doordat je niet naar school of werk kan. Dat geldt ook voor mensen met een communicatief meervoudige beperking (CMB). Zij kunnen in deze tijd niet naar de dagbesteding. Of krijgen tijdelijk geen hulp en ondersteuning van hun vertrouwde zorgverleners. Wat hebben zij nodig om zich te kunnen blijven ontwikkelen en te uiten? Om zich begrepen te voelen? Kentalis biedt gratis online cursussen die het verschil kunnen maken. Voor ouders en zorgprofessionals. Je kunt je tot 1 september gratis inschrijven.

Prikkels

Zorgt deze coronatijd voor extra prikkels bij je kind of cliënt? Na het volgen van onze gratis module Zintuiglijke Prikkelverwerking ken je de kenmerken van onder- en overprikkeling en kan je een verstoorde prikkelverwerking herkennen. Daarnaast weet je welke strategieën jij kunt toepassen als er sprake is van onder- of overprikkeling. Interessant voor iedereen die meer over zintuiglijke prikkelverwerking wil leren.

Interactie en Communicatie

Stel je voor hoe je leven er op dit moment uit zou zien, zonder communicatie. Voor personen met een communicatieve meervoudige beperking (CMB) is communicatie niet vanzelfsprekend. In onze gratis module  Interactie en Communicatie leer je hoe je de situatie voor personen met CMB veilig kunt maken en krijg je handvatten die je helpen om veiligheid, interactie en initiatief te stimuleren in je contact met je kind, jouw leerling of cliënt. Interessant voor ouders van een kind met CMB en startende professionals binnen de doelgroep CMB.

Gebruik de kortingscode

Gebruik bij de aanmelding de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020. Je kunt je tot 1 september gratis inschrijven. Vanaf het moment van inschrijving heb je een jaar lang toegang tot de cursus in de Kentalis Leeromgeving.

Bekijk ook onze andere gratis online cursussen over taalontwikkelingsstoornissen (TOS) en de cursussen over gehoor en Dovencultuur. Gebruik ook hiervoor de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020.

Hoe werkt de kortingscode?
Je klikt op de link van de gewenste cursus. Vervolgens doorloop je de inschrijving door alle verplichte velden in te vullen. Klik op 'Toevoegen aan winkelwagen'. In het volgende scherm verschijnt het beeld zoal hiernaast.

Hier vul je de kortingscode ONLINELEREN_LENTE2020 in. Ga door naar afrekenen en vul daar de laatste verplichte velden in. Accepteer de voorwaarden en privacy policy en plaats je bestelling. Vanaf het moment van inschrijving heb je een jaar lang toegang tot de cursus in de Kentalis Leeromgeving.

Hoe werkt de kortingscode?