Gratis online voorlichting over gehoorverlies en hoorapparatuur

Gehooronderzoek audiologisch centrum

Is een kind in jouw omgeving slechthorend of doof en wil je daarom een beter beeld krijgen van de oorzaken en gevolgen van gehoorverlies? Volg dan deze gratis online voorlichting van ongeveer anderhalf uur.

Zelf ervaren

Je krijgt inzicht in de werking van het oor, in verschillende vormen van gehoorverlies en in de bediening van hoorapparatuur. Aan de hand van korte fragmenten ervaar je bovendien hoe het is om slechthorend of doof te zijn. Je leert hoe je een (spraak)audiogram leest en je krijgt praktische informatie over het bedienen en controleren van (solo-)apparatuur. Ook krijg je tips over de omgang en communicatie met slechthorende of dove kinderen.

Voor wie?

Deze online module is bedoeld voor iedereen die contact heeft met een slechthorend of doof kind, in een werk- of privésituatie.

Gratis beschikbaar

De voorlichting is gratis en online beschikbaar. Voor vragen of opmerkingen over deze online voorlichting kan je mailen naar academie@kentalis.nl.

Over Deelkracht

Onderzoekers en zorgprofessionals van Kentalis, Auris en NSDSK werken binnen Deelkracht samen aan een toegankelijke samenleving voor iedereen. Deze digitale voorlichting voor ouders is één van de projecten binnen Deelkracht en mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMw.

Deelkracht (Kentalis, Auris, NSDSK)