Grote belangstelling informatiemarkt gebouwen en terrein van Kentalis in Sint-Michielsgestel

Belangstelling informatiemarkt hoofdgebouw Kentalis

Ruim 300 belangstellenden bezochten dinsdag 27 november de informatiemarkt over de transformatie van het Kentalis-terrein in Sint-Michielsgestel. Kentalis organiseerde de bijeenkomst samen met de gemeente Sint-Michielsgestel en de Erfgoedfabriek van de provincie Noord-Brabant.

Veel medewerkers, (oud)cliënten/leerlingen, omwonenden, inwoners, pers en andere belangstellenden, lieten zich informeren over het transformatieproces, de aanpak, stand van zaken en het vervolg. We ontvingen talloze reacties: ideeën, zorgen, vragen en complimenten.

Bijlage en handvat voor vervolgproces

Al deze reacties voegen we (als bijlage en handvat voor het vervolgproces) toe aan de visie en uitgangspunten. Die nemen we mee in het (ver)kooptraject met als resultaat een marktpartij die daadwerkelijk plannen voor het hoofdgebouw en het terrein gaat maken en uitvoeren. Lees de reacties tijdens de informatiemarkt over de transformatie van het Kentalis-complex.

Informatie nalezen

Wie niet aanwezig kon zijn op de informatiemarkt en/of alles nog eens rustig wil nalezen, vindt via onderstaande links de informatie die getoond is tijdens de informatiemarkt. 

Achtergrond

Het historische hoofdgebouw van Kentalis en een deel van het omliggende terrein krijgen op termijn een nieuwe bestemming. Kentalis, gemeente Sint-Michielsgestel en de erfgoedfabriek van de provincie Noord-Brabant onderzochten het afgelopen jaar samen de (on)mogelijkheden hiervan. Het resultaat vertaalden we naar een visie en uitgangspunten die we presenteerden tijdens de informatiemarkt. 

We vinden het erg belangrijk dat er iets gerealiseerd wordt dat van toegevoegde waarde is. Voor zowel cliënten, leerlingen en medewerkers van Kentalis (Kentalis blijft immers eigenaar van een groot gedeelte van het terrein), als voor inwoners van Sint-Michielsgestel. Bovendien willen we graag dat de monumentale status van het gebouw, de natuur en het landschap behouden blijft en waar mogelijk wordt versterkt.

Heb je vragen? stuur een mail naar transformatie@kentalis.nl.