Informatiemiddagen over tinnitus

Tinnitusklachten

Heb je tinnitus en heb je behoefte aan meer informatie? Kno-artsen van Ziekenhuis Rijnstate en het audiologisch centrum van Kentalis organiseren vijf speciale informatiemiddagen over tinnitus.

Wat is tinnitus?

Als je last hebt van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, hoor je geluiden die anderen niet horen, zoals een pieptoon of een ruisend, zoemend of fluitend geluid. Het geluid is soms of altijd aanwezig en kan wisselen in sterkte. Oorsuizen kan tijdelijk, maar ook chronisch zijn.

Tinnitus komt bij veel mensen voor. Er zijn maar weinig mensen die weten wat tinnitus precies is, hoe het kan ontstaan en wat de gevolgen zijn. Uit de praktijk blijkt dat tinnitus vaak niet medisch te verhelpen is.

Informatiemiddagen over tinnitus

Tijdens de informatiemiddagen krijg je uitgebreide informatie van een kno-arts, een audioloog en een psycholoog over tinnitus; de medische- en audiologische achtergrond, de mogelijkheden tot verlichting van de klachten en de training 'Leren omgaan met tinnitus' komen aan de orde. Zo kom je meer te weten over de mogelijke oorzaak van de tinnitus, de gevolgen van deze vervelende aandoening en hoe je hiermee kunt omgaan.

Wanneer zijn de informatiemiddagen?

De informatiemiddagen vinden plaats in Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Meld je aan voor de laatste gratis informatiebijeenkomst: 

Over Ziekenhuis Rijnstate

Rijnstate is hét ziekenhuis in de regio Arnhem, Rheden en de Liemers. We bieden uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit op de locaties Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Bij Rijnstate kunt u terecht voor 28 verschillende specialismen.

Rijnstate Ziekenhuis