Kentalis Compas College in Oss ontvangt predicaat voor Goede school

Kentalis Compass College in Oss ontvangt predicaat Goede school

Op 25 maart heeft de Inspectie voor Onderwijs een onderzoek gedaan op het Kentalis Compas College in Oss om te onderzoeken of onze school voldoet aan de officiële criteria voor het predicaat ‘Goede school’.

Zeven keer goed

En dat blijkt zo te zijn! De inspectie rapporteert de school volgens alle formele criteria als een ‘Goede school’. Als raad van bestuur van Koninklijke Kentalis zijn we zeer verheugd met de uitkomst van dit rapport. Deze uitkomst van het onderzoek bevestigt onze eigen conclusie dat de school voldoet aan de eisen voor het predicaat ‘Goed’.  De school scoort zelfs op zeven kwaliteitsaspecten goed. Dat is meer dan feitelijk wordt gevraagd. We zijn trots op dit prachtig resultaat.

Rijk leerklimaat

De wijze waarop onze school in een school-in-school omgeving met reguliere middelbare school Het Hooghuis samenwerkt, maakt een breed aanbod aan praktijkvakken en beroepsopleidingen mogelijk. Verder constateert de inspectie dat door de uitwisseling met medeleerlingen en leraren van het regulier onderwijs, leerlingen van Kentalis Compas College in een boeiend en rijk leerklimaat veel kunnen leren. Wat een kleine school voor voortgezet speciaal onderwijs in haar eentje niet kan bieden, kan door samenwerking met Het Hooghuis wel.

Hoge ambities

Wij delen de mening van de inspectie dat aan de basis van deze goede school een professionele cultuur ligt. De sterke en bevlogen schoolleiding motiveert teamleden om bij de schoolontwikkelingen betrokken te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. De school heeft hoge ambities en werkt zeer planmatig aan verbeteringen. De school laat ook graag aan ouders zien wat wordt bereikt. De inspectie tekent ook het belang aan van het van elkaar leren in het onderwijs. Het positieve oordeel onderstreept het streven van Kentalis hierin. Daarnaast hoort de school graag hoe het nóg beter kan.

Mooi compliment

Bijzonder is het om te vermelden dat de inspectie Kentalis College Compas  beschrijft als ‘een goed voorbeeld van passend onderwijs’. Een erg mooi compliment. De inspanning van het team en de directie om het best mogelijke onderwijs te bieden in een school-in-school constructie blijkt dan ook meer dan geslaagd.

Op naar 'Excellent'

Met het Kentalis Maatman College, Kentalis de Skelp, Kentalis Prof. Huizingschool, Kentalis Rafaël en Kentalis Talent is het Kentalis Compas College nu de zesde school met het predicaat ‘Goed’. Een mooie stap op weg naar 2023 waarbij alle kentalisscholen het predicaat ‘Goede school’ mogen ontvangen. De school kan nu  verder met het traject voor ‘Excellente school’.