Kentalis doopt Valentijnsdag 2021 om tot 'ik mis je dag'

Valentijnsdag is ik mis je dag

Dit jaar is Valentijn voor ons veel meer dan aandacht schenken aan een liefde. Dit jaar is het bij Kentalis ‘Ik mis je dag!’ Dit omdat de wereld om ons heen leuker is als we aan elkaar denken en betrokken zijn bij elkaar. Daarom hebben we drie ‘Ik mis je dag’ kaarten laten maken, ontworpen door een oud-leerling: Dewi Hummelink. De kaarten zijn een gebaar om iemand een hart onder de riem te steken. 

Digitale knuffel: doe je mee?

We missen elkaar meer dan we misschien ooit konden bedenken. Doe je mee? Stuur jij ook een ‘digitale’ knuffel naar een collega, klasgenoot, familielid of vriend? Download hieronder een kaart naar keuze en maak er zelf je eigen tekst bij. Dat kan per post (print de kaart in dat geval uit) of digitaal (met een berichtje in de mail of app). 

De ontwerpster achter de kaarten

Dewi, oud-leerling van Kentalis, is de ontwerpster van de kaarten. Na haar TL-diploma heeft Dewi de opleiding Mediavormgeving in Zwolle afgerond. Sinds 2019 volgt zij Communication & Multimedia Design aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Daarnaast is Dewi vaste illustrator van het Gebarenhuis en krijgt ze af en toe grafische opdrachten van haar buitenland-stage bij Doof Vlaanderen. 

Drie kaarten, drie ideeën

Dewi legt uit hoe de ontwerpen tot stand zijn gekomen: “In deze coronatijd wilde Kentalis iets aardigs voor collega's, leerlingen en cliënten doen met Valentijnsdag en werd ik benaderd. 

Ik vond het een prachtig initiatief, gelijk had ik er al ideeën bij. Voor elke leeftijdsgroep heb ik in mijn eigen stijl een ansichtkaart ontworpen. Zo zijn kinderen dol op huisdieren, bijvoorbeeld katten en honden. De labrador is een erg populair hondenras, daarom heb ik twee knuffelende dieren getekend, dat spreekt kinderen vast aan.

Download de digitale versie
Download de printversie

Valentijnskaart hond en kat Kentalis

Dan een kaart voor jongeren. Jongeren die elkaar omarmen staan voor vrijheid en diversiteit. De vele vriendschappen en een stukje gezelligheid heb ik proberen te vangen in deze tekening. Het gebaar ‘ik hou van jou’ staat hierin centraal. En natuurlijk ‘peace’ en ‘YO’.

Download de digitale versie
Download de printversie

Valentijnskaart jongeren Kentalis

Ten slotte een kaart voor collega’s. Geurige bloemen… wie houdt er niet van! Ik wel in ieder geval. Ik heb ze van het beeldscherm proberen af te laten spatten. Het beeldscherm waar veel collega's achter zitten om in deze coronatijd vanuit thuis te werken.”

Download de digitale versie
Download de printversie

Valentijnskaart Kentalis