Kentalis met vroegbehandelgroepen nieuwe bewoner in Centrum voor Zorg Slotervaart

Inkijkje bij Kentalis vroegbehandeling Slotervaart

De dozen zijn uitgepakt. De ruimtes zijn aangekleed en gezellig gemaakt. Het was de afgelopen tijd hard werken voor de Kentalis-medewerkers, maar nu ontvangen ze trots en blij de kinderen en hun ouders op de nieuwe behandellocatie in het Centrum voor Zorg Slotervaart in Amsterdam. 
 

Eén vaste plek voor vroegbehandeling

In het voormalig Slotervaartziekenhuisgebouw is Kentalis te vinden op de eerste verdieping van de C-vleugel van het Kruisgebouw. De organisatie heeft daar een eigen vleugel voor de behandeling van twee- tot vijfjarige kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of een communicatief meervoudig beperking (CMB). 

“We hebben lang moeten zoeken naar een locatie, maar er is nu één vaste plek voor vroegbehandeling in Amsterdam waar we de komende jaren cliënten kunnen behandelen. Voorheen waren de vroegbehandelgroepen verspreid over twee locaties in de stad”, vertelt teamleider George Spaan.“En, dit centrum huisvest veel zorg- en welzijnsaanbieders. Naast dat Kentalis behandeling, onderwijs en onderzoek biedt, zijn wij een expertiseorganisatie en wisselen wij onze kennis graag uit met andere zorgprofessionals. In dit geval letterlijk naast de deur.”
 

Overgedragen


Tot vorige week waren de TOS-vroeghandelgroepen tijdelijk voor de afgelopen vier jaar gehuisvest aan de Hoogheemraadweg 5 waar voorheen de dagbesteding van Kentalis Weerklank zat. Dit pand wordt nu overgedragen door Kentalis aan de gemeente voor nieuwbouw. De vroegbehandelgroep Communicatie Plus voor CMB-kinderen verlaat het lokaal in Kentalis Signis aan de Jan Sluijterstraat 9. “Onze naschoolse behandelgroepen voor kinderen met een TOS van vijf jaar en ouder blijven wel in deze school, zodat de kinderen na schooltijd alleen de straat hoeven over te steken van de ene naar de andere Signis-school.”

Lees meer over TOS en CMB op onze website. 
 

Bekijk de groep Kentalis Slotervaart