Kentalis Weerwoord wint Siméa Innovatieprijs!

Kentalis Weerwoord wint Siméa Innovatieprijs

Met de website Weerwoord heeft Kentalis vrijdag 12 april jongstleden de Simea Innovatieprijs 2019 gewonnen. Collega's uit de sector voor kinderen met een communicatieve of auditieve beperking beoordeelden de semantiesatielessen als het meest innovatief.

Wat is Weerwoord?

Wekelijks begrijpend leeslessen, rekenopgaven en filmpjes aan de hand van de actualiteit. Veel scholen maken gebruik van de lesmethode Nieuwsbegrip; uitleg-lessen bij onbekende woorden die in het nieuws verschijnen. Voor leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is het vaak nog lastiger de tekst te begrijpen als ze teveel woorden niet begrijpen. Juist voor deze leerlingen maakt Kentalis woorden extra toegankelijk via de nieuwe website van Weerwoord.

Hoe werkt Weerwoord?

Op de website van Weerwoord vind je iedere week lesmateriaal om onbekende woorden uit het nieuws uit te leggen en te verduidelijken. Een les van Weerwoord gebruik je voordat je met Nieuwsbegrip begint. Met Weerwoord leg je de woorden uit en je laat de woorden ook zien. Bij Kentalis zien we dat de leerlingen met TOS hier profijt van hebben en beter mee kunnen doen.

Vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk TOS

In een klas of groep van twintig kinderen, heeft – statistisch gezien – één kind vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Bij kinderen met TOS wordt taal in de hersenen minder goed verwerkt. Een kind met TOS heeft grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De taal- en spraakontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

Lessen gratis beschikbaar

Wil je wekelijks de lessen van Weerwoord kosteloos in je mail ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op de website van Weerwoord. Meer informatie? Neem snel een kijkje op www.weerwoord.kentalis.nl.