Kentalis zoekt medewerkers voor Wonen en Dagbesteding

Danny - campagne wonen Sint-Michielsgestel

Kentalis is op zoek naar nieuwe medewerkers voor wonen en dagbesteding. Hier verblijven kinderen, jongeren en volwassenen die 24-uurszorg nodig hebben, omdat zij een communicatief meervoudige beperkingen hebben. Ze zijn bijvoorbeeld doof of doofblind en hebben een verstandelijke beperking. Veel van deze jongeren en volwassenen gaan overdag naar de dagbesteding. Er zijn vacatures voor de locaties Sint-Michielsgestel, Vught, Schijndel, Boxtel en Berlicum. "Het invullen hiervan is best een uitdaging”, aldus recruiter Jorien van den Bogert, “Daarom starten we een campagne. Hiermee willen we laten zien dat we zoeken naar bijzondere mensen voor onze bijzondere doelgroepen.”

Soms ben je letterlijk de oren en ogen van een cliënt

Soms zijn medewerkers letterlijk de oren en ogen van deze cliënten. “Daarom benaderen wij al het gedrag als communicatie”, legt pedagogisch behandelaar Anita van Zutphen uit. ”Bij veel cliënten kost het veel tijd en moeite voordat je een band opbouwt en hun vertrouwen krijgt. Het geeft mij voldoening als ik een glimlach zie of als een cliënt blij gaat klappen.”

“Geen dag is hetzelfde”, vertelt een gepassioneerde Anita. “Een cliënt kan elke dag op een andere manier communiceren. Elke keer ben je aan het puzzelen om je cliënt te begrijpen en pas je de begeleiding daarop aan.” “Deze dagelijkse puzzel staat dan ook centraal in deze campagne,“ vult Jorien van den Bogert aan.

Bijzondere cliënten vragen om bijzondere medewerkers

Elke cliënt heeft zijn eigen behoeften, behandeling en aanpak. Zij zijn uniek, net als de benodigde medewerkers. Bij sommige medewerkers past het intensieve verzorgen of juist het begeleiden van cliënten die in meer of mindere mate zelfredzaam zijn. Bij andere spreekt juist het opvoedkundige aspect bij kinderen of jongvolwassenen aan. Op andere groepen zoeken we mensen die stevig in hun schoenen staan en kalm blijven in onverwachte situaties.  Samen kijken we bij welke woongroep of dagbestedingsgroep medewerkers het beste tot hun recht komen.  

Voor mensen met een afgeronde MBO of HBO opleiding richting Zorg en Welzijn biedt Kentalis veel mogelijkheden. Interesse? Kijk op Facebookpagina Werken bij Kentalis of kijk op Werken bij Kentalis Wonen en Dagbesteding.