Lancering boek: Hoofd vol TOS

Boek Hoofd vol TOS

Tijdens Wereld TOS Dag op vrijdag 18 oktober is het boek 'Hoofd vol TOS' gelanceerd. Dit is de overlevingsgids voor jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Een hoofd vol TOS

Er zijn al boeken over en voor jongeren met TOS, maar dit is het eerste boek dat gemaakt is dóór jongeren met TOS. Veerle Stevens, Jérôme Vergne en Beau Verhaar vertellen over hun dagelijks leven met TOS en hoe ze daarmee omgaan. De informatie, afbeeldingen, handige tips, leuke weetjes en quizjes maken het boek heel herkenbaar én bruikbaar. Een echte overlevingsgids dus.

Geschreven door jongeren met TOS

"Ben jij beter in doen dan in praten? Houd jij meer van plaatjes en foto’s dan van tekst? Zit je liever te tekenen, schilderen of knutselen dan te lezen? Herkenbaar! Heb jij dat ook? Dat je het niet kunt volgen als mensen snel praten? Dat al die woorden botsen in je hoofd? Dat je niet op een woord kunt komen? Dat mensen je niet begrijpen als je iets vertelt? Dat je opdrachten niet goed kunt onthouden? Dat je na een dag op school het liefst drie dagen in bed zou kruipen? Aha….. interessant! Zegt iedereen altijd dat je moet opschieten? Gaat alles mis als jij iets moet organiseren? Wauw! Dat hebben wij ook! Misschien dat je ons wil leren kennen. Wij zijn Beau, Jérôme, Lior en Veerle en wij hebben TOS, een taalontwikkelingsstoornis. We hebben leren overleven met TOS. Hoe? Dat laten we zien in dit boek. We nodigen je uit met ons mee te gaan op overlevingstocht."