Nieuwbouw in Arnhem: Een bijzondere locatie waar zorg en onderwijs elkaar ontmoeten

Nieuwbouw Kentalis Arnhem

Naar verwachting zal in de zomer van 2021 er een nieuw pand worden geopend aan de Hommelseweg in Arnhem. Een prachtig pand dat van alle gemakken wordt voorzien om zo de beste zorg en onderwijs te kunnen bieden aan onze leerlingen en cliënten.

Schoolloopbaan in één pand

In het nieuwe pand zullen alle leerlingen van de Dr. Bosschool naar school gaan. De Bosschool heeft nu behalve aan de Hommelseweg in Arnhem ook nog een vestiging aan de Bethaniënstraat. Daar krijgen op dit moment leerlingen van groep 4 tot en met 8 les. De onderbouw van de school zit al aan de Hommelseweg.

Alle basisschool leerlingen kinderen zullen straks hun hele schoolloopbaan doorbrengen in één gebouw. In het nieuwe pand zal er ook behandeling aan onze cliënten worden gegeven. De locatie De Winde in Velp waar vroegbehandeling en behandeling aan kinderen en tieners wordt aangeboden, verhuist ook naar het nieuwe pand aan de Hommelseweg.

Bouwplannen

De hele locatie aan de Hommelseweg gaat op de schop. Het naastgelegen pand aan de Hommelseweg op nummer 403 A, blijft staan. Van het gebouw op nummer 403 wordt een deel gerenoveerd – het historische pand in de bouwstijl van de Amsterdamse School– met nieuwbouw aan de achterkant richting de gymzaal. Het voorlopig ontwerp is van architectenbureau De Twee Snoeken uit Den Bosch.