Oktober wereld TOS maand

Wereld TOS dag 2019

Op 16 oktober 2020 is het Wereld TOS Dag. Dit jaar vragen we niet één dag, maar een hele maand aandacht voor TOS. Dit doen we samen met andere organisaties zoals Auris, NSDSK, Pento, Viertaal en NVLF. Het thema van dit jaar is 'Herken TOS op jonge leeftijd'. 

Website Wereld TOS Dag

Het is belangrijk dat we kinderen met TOS zo snel mogelijk kunnen helpen en de taal- en spraakontwikkeling stimuleren. Dit voorkomt leerproblemen en ontwikkelingsproblemen gedurende de basisschoolperiode en zelfs in het verdere leven. Om dit te bereiken moeten zoveel mogelijk mensen weten wat TOS is en hoe ze het kunnen herkennen. Samen met alle organisaties vragen we gedurende maand oktober aandacht hiervoor. Bekijk de speciale website ​van wereld tos dag. 

Aandacht voor TOS

Ook jij kan mee helpen om TOS meer bekendheid te geven. Gedurende de oktobermaand delen we extra vaak taaltips en -weetjes, filmpjes, posters en flyers en leuke winacties op onze social media. Help jij mee om TOS en het signaleren van TOS bekendheid te geven? Like en deel dan vooral de Kentalis berichtgeving over TOS op onze social media: Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter! Samen komen we er!